Ali Babacan da eski defterleri açmaya başladı. Varlık Fonu’ndaki şok olayı anlattı. Kendisine teklif edilen garip teklifi açıkladı

Ali Babacan da eski defterleri açmaya başladı. Varlık Fonu’ndaki şok olayı anlattı. Kendisine teklif edilen garip teklifi açıkladı
DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, Varlık Fonu için kendisine çok baskı yapıldığını belirterek, “Varlık Fonu için bana çok baskı yapıldı. İtiraz ettiğim için benim dönemimde kurulamadı. İmza atmıyorum diye ‘Yurtdışına git, senin yerine vekâlet edecek bakan imzalasın’ dediler. Reddettim, yurtdışına da gitmedim” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV ekranlarında Özlem Gürses’in sunduğu 20. Saat programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Varlık Fonu için kendisine o dönemlerde çok baskı yapıldığını belirten Ali Babacan, “İtiraz ettiğim için benim dönemimde kurulamadı. İmza atmıyorum diye ‘Yurtdışına git, senin yerine vekâlet edecek bakan imzalasın’ dediler. Reddettim, yurtdışına da gitmedim” diye konuştu.

“VARLIK FONU KONUSUND BANA ÇOK BASKI YAPILDI”

Kendisi itiraz ettiği için Varlık Fonu’nun kurulamadığını belirten Babacan, “Düşeceğimiz sıkıntıları bilseydim yine de siyasete girerdim. Kendi sorumluluk alanımda içim hep çok rahat oldu. Doğru olmadığını düşündüğüm tek bir atama yapmadım. Varlık Fonu konusunda bana çok baskı yapıldı. Fakat ben onay vermediğim için o fon kurulamadı” ifadelerini kullandı.

AKP ve MHP’nin sorunları çözme kapasitesinin olmadığını kaydeden Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çözümlerimizi hükümet hemen uygulamaya başlar ümidiyle paylaşıyoruz. Sorunlarımız çözülsün istiyoruz ama şu anki iktidar partisinin ve ortağının sorun çözme kapasitesi yok. Yukardan dış politika konularıyla ilgili gelen talimat neyse Türkiye Cumhuriyeti’nin dış ilişkileri o tarafa savruluyor. İktidarın şahsileştirilmiş bir bakış açısı var. Devlet yönetiminde iyi stratejilerin üretilmesi gerekir”