Testi pozitif çıkmıştı! Ali Babacan sordu: Korona sorununu küçük gösterip ne yapmaya çalışıyorsunuz?

Testi pozitif çıkmıştı! Ali Babacan sordu: Korona sorununu küçük gösterip ne yapmaya çalışıyorsunuz?
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Gerçek korona virüs tablosunun bütün şeffaflığıyla paylaşılması lazım. Sorunu olduğundan daha küçük gösterip ne yapmaya çalışıyorsunuz? Verilere güven kalmadı." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?" 

Konuşmasına korona virüs salgınına değinerek başlayan Ali Babacan şu ifadeleri kullandı:

"Çok sayıda sağlık çalışanımız biliyorsunuz hayatını kaybetti, yoğun bakımda tedavi gören doktorlarımız var. Hepsine şükranlarımızı sunmak gerekiyor buradan. Ben tüm Kovid-19 hastalarına acil şifalar diliyorum, sağlık çalışanlarına da tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlık çalışanlarımızın ne kadar büyük fedakarlıklarla çalıştıklarına bizzat şahit oldum. Gerçekten kendi hayatlarını büyük riske atarak, ellerinden gelen büyük bir çaba gösteriyorlar, büyük fedakarlıklara katlanıyorlar. Gerçek koronavirüs tablosunun bütün şeffaflığıyla paylaşılması lazım. Sorunu olduğundan daha küçük gösterip ne yapmaya çalışıyorsunuz? Verilere güven kalmadı. Kriz yönetiminin en önemli metodu gerçeklerin paylaşılmasıdır. Gerçeklerden korkmadan virüsle mücadele edilmeli. Koronavirüs testinin ücretsiz olarak yapılması lazım. Testi pozitif çıkanların derhal her türlü şahsi izolasyona ve karantinaya hemen girmeleri lazım. Bu çok önemli ama maalesef gerçekleşmiyor."

"ACİL DÖVİZ İHTİYAÇ VAR"

Ekonomiye de değinen Babacan, "Güven, istikrar sağlanmalı ve Türkiye’nin acil döviz ihtiyacının karşılanması gerek. Şu an örtülü bir şekilde kamu bankaları üzerinden dövize müdahale var. Merkez Bankası bağımsızlığını kaybetmiş durumda. Kredibilitesi yerle bir olmuş. Türkiye'nin acil döviz ihtiyacı var. Merkez Bankası TL Basıyor ve TL’nin değerinin düşmesine sebep oluyor. Koronavirüs gelmeden de Türkiye ekonomisi buhrandaydı. Koronavirüs ile sorunlar katlanarak arttı. Kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin altına düştü. Ekonomi pik yapıyor diye açıklama yapıyorlar, akıllara durgunluk verecek bir olay bu. İktidar ancak düşman üreterek varlığını sürdürebiliyor. Çözüm üretemeyenler dışarıda düşman arıyor" dedi. 

"İÇİ BOŞ LAFLARLA KİMSENİN KARNI DOYMUYOR"

Babacan, "Bu ülkenin insanı gerçek anlamda demokrasi istiyor, temel haklarını ve özgürlüklerini doyasıya yaşamak istiyor." diyen Babacan "İçi boş laflarla kimsenin karnı doymuyor. Polemiklerle kimse iş bulmuyor. Biz siyaseti ideallerimiz için yapan insanlarız. Özgürlükler, demokrasi, insan hakları bizim için hayat idealleri. Konjonktürel tercihler değil. Bugün ulusalcılık, sert söylemler, düşman üretmek prim yapıyor diye biz bunu yapamayız" ifadelerini kullandı.