Ali Babacan partisinin vaadini açıkladı

Ali Babacan partisinin vaadini açıkladı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidara gelmeleri durumunda kamuda mülakat ile eleman alma dönemine son vereceklerini açıkladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Iğdır İl Kongresi’nde açıklamalarda bulundu. Türkiye’de Çin’in gerisinde bir asgari ücret uygulaması olduğunu belirten Babacan, “Bizdeki asgari ücret tüm Dünya’nın ucuz işçilik diye baktığı Çin’in bile gerisine düştü. Çin’in pek çok bölgesinde asgari ücret Türkiye’nin üstünde. Bu hak da değil reva da değil. Vatandaşlarımıza layık gördüğümüz hayat bu olamaz. Çin’in gerisinde bir asgari ücret olamaz” dedi.

"HAK TEMELLİ SOSYAL YARDIM GETİRECEĞİZ" 

DEVA Partisi’nin seçilmesi durumunda aile hekimliği gibi sosyal yardım sistemi kuracaklarını belirten Babacan, “Biz sosyal yardımları, hak temelli hale getireceğiz. Devletin bir lütfu değil, vatandaşın zaten hakkı, bu perspektifle oluşturacağız. İnsan onuruna yakışmayan bu yoksulluğu ortadan kaldıracak politikalar yürüteceğiz. İhtiyaç sahiplerini kendimiz gidip bulacağız. Onların kapıda sıra beklemelerini bekleyemeyeceğiz. Bunu yaparken de aynı aile hekimliği sistemi gibi bir sistem kuracağız. Yani, her ailenin izleyen, gözleyen bir sosyal destek uzmanı olacak. O ailenin bütün ihtiyaçlarını görecek” diye konuştu.

PARTİSİNİN VAADİNİ AÇIKLADI

Kamuda işe alımlarla ilgili görüşlerini ve vaadini açıklayan Babacan, şunları söyledi:

“Kalkıp bir de iktidar partisinden biri diyor ki ‘İş çok, bunlar iş beğenmiyor’ diyor. Göstersinler hangi iş nerede, nasıl? Şöyle açıklasınlar. Ama açıklasalar bile kartvizit gerekiyor. Kamuda büyük ortak veya küçük ortağın partisinden bir tanıdık bulamazsanız, sınavdan 98 de alsanız atanamıyorsunuz. Bir de adını mülakat diye uydurdukları bir sistem var; tanıdık, onun akrabası, bunun torpillisi olmadan devlette işe girmek çok zor. İşte o yüzden biz kamuda işe alımlarda mülakat sistemine son vereceğiz. Hak eden hak ettiği işi elde edecek."