Ali Babacan’a yakın isimden ‘yeni parti’ açıklaması!

Ali Babacan’a yakın isimden ‘yeni parti’ açıklaması!
Parti kurma hazırlığında olduğu öğrenilen Ali Babacan'ın ekibinde yer alan bir kaynak, yeni partinin kurulacağı tarih aralığını açıkladı.

Parti kurma hazırlığında olduğu iddia edilen eski AKP’li Ali Babacan'ın ekibinde yer aldığı belirtilen ve ismi açıklanmayan bir kaynak, Babacan’ın 2020 yılından önce partisini kuracağını açıkladı.

Independent Türkçe’de yer alan haberde, henüz partinin tüzel kişiliğinin oluşmaması nedeniyle isminin yayınlanmasını istemeyen siyasetçinin, partinin ismi konusunda geniş bir havuz olduğunu ve henüz kararın verilmediğini söylediği aktarıldı.

"Partimizin ideolojik bir ismi olmayabilir" dediği öne sürülen Babacan’a yakın kaynak, parti olarak tüm konulara eğileceklerini, ancak öncelikle ekonomi, adalet ve özgürlükler konularında hassasiyet göstereceklerini ifade ediyor.

"DAVUTOĞLU AYRI ÇALIŞMA YAPIYOR"

Independent Türkçe’ye konuşan Babacan’a yakın isim, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendilerine katkı sunduğunu ve güç verdiğini, parti kurma hazırlığındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ayrı bir çalışma yaptığını belirtti.