Ali Babacan'dan Erdoğan'ı çok kızdıracak erken seçim açıklaması

Ali Babacan'dan Erdoğan'ı çok kızdıracak erken seçim açıklaması
TV5 canlı yayınına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "erken seçim olur mu?" sorusunu değerlendirdi. Geçen yıl yapılan yerel seçimlere gönderme yapan Babacan, iktidarın erken seçime gidecek özgüveninin olmadığını belirtti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan erken seçim tartışmalarına yeni bir boyut kazandıracak açıklamalarda bulundu. Babacan, geçen yıl yapılan yerel seçimlerde kaybedilen büyükşehir belediyelerinin hatırasının iktidar için taze olduğunu belirtti.

Babacan, “Madem seçim 2023 Haziran ayında neden bugünden bununla uğraşıyorlar. Olabilir, böyle bir niyet olabilir. O özgüven olsa belki yapabilirlerdi ama zannetmiyorum. Çünkü İstanbul’un hatırası çok taze. Ankara’nın hatırası çok taze. Antalya’nın hatırası çok taze. Adana kaybedilmiş, Mersin kaybedilmiş." dedi.

Babacan sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Yani yerel yönetimlerde büyükşehirlerde en önemli illerde seçim kaybedilmiş. Bu da daha yeni, daha geçen sene. Çok geçmişte de değil. Bunun acı hatıraları bu kadar tazeyken iktidar niye riske atılsın ki."

"ERKEN SEÇİM İHTİMALİNİ ZAYIF GÖRÜYORUM"

Baskın seçim ihtimalini zayıf gördüğünü ifade eden Babacan, "Ama tabi seçimi ne tetikleyebilir? İktidar ortakları arasında anlaşmazlık çıkabilir. Özellikle küçük ortağın daha önceki dönemlerde erken seçimleri başlatan bir alışkanlıkları var.” ifadelerini kullandı.