Ali Cem Köroğlu kimdir. Korona virüse yenik düşen Ali Cem Köroğlu nerede görev yapıyordu?

Ali Cem Köroğlu kimdir. Korona virüse yenik düşen Ali Cem Köroğlu nerede görev yapıyordu?
Devlet Tiyatroları (DT), sahne ve kostüm tasarımcısı Ali Cem Köroğlu (62) korona virüs nedeniyle Ankara'da tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Peki, Ali Cem Köroğlu kimdir. Korona virüse yenik düşen Ali Cem Köroğlu nerede çalışıyordu?

Devlet Tiyatroları'na sahne ve kostüm tasarımcısı Ali Cem Köroğlu dün korona virüsü yenik düştü. Devlet Tiyatrolarında kostüm tasarımcılığını yapan Köroğlu, İzmir Devlet Tiyatrolarında geçen hafta prömiyeri yapılan "Karıncalar-Bir Savaş Vardı" oyununun da sahne tasarımını üstlenmişti.

Peki, Ali Cem Köroğlu kimdir. Korona virüse yenik düşen Ali Cem Köroğlu nerede çalışıyordu?

ALİ CEM KÖROĞLU KİMDİR?

Ali Cem Köroğlu, eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde tamamladı. Profesyonel hayatına İstanbul Devlet Tiyatroları sahne ve kostüm tasarımcısı olarak başladı. En çok Afife ödülü alan sanatçılardan biridir.

Profesyonel hayatına İstanbul Devlet Tiyatroları sahne ve kostüm tasarımcısı olarak başlayan Ali Cem Köroğlu, 2003 yılında Afife Jale En Başarılı Sahne ve En Başarılı Giysi Tasarımcısı tiyatro ödüllerinin yanısıra sinema, televizyon ve opera gibi sanat dallarında birçok ödül aldı.

İzmir Devlet Tiyatrosunda sahneye konan Karıncalar oyunu çalışmaları sırasında Covid 19'a yakalandı, hastaneye kaldırıldı ve 5 Aralık 2020'de öldü.