Ali Dürüst kimdir? Neden istifa etti

Ali Dürüst kimdir? Neden istifa etti
Federasyon Başkanvelili Galatasaraylı Ali Dürüst gelen son dakika bilgisine göre istifa ettiğini duyurdu. Peki Ali Dürüst neden istifa etti? Ali Dürüst kimdir...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Dürüst, federasyondaki tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı. Ali Dürüst'ün istifası spor camiasını şaşkına çevirdi. Peki Ali Dürüst kimdir?

ALİ DÜRÜST NEDEN İSTİFA ETTİ

Ali Dürüst TFF'deki görevlerinden istifa ettiğini belirtirken gerekçesiyle ilgili herhangi bir değerlendirmede bulunmadı. Galatasaray Kulübünün eski yönetici olan Ali Dürüst, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanan ve 1-1 sonuçlanan Galatasaray- Atiker Konyaspor maçındaki tartışmalı penaltı kararının ardından sarı-kırmızılı taraftarlarca TFF'den istifaya çağrılmıştı.

ALİ DÜRÜST KİMDİR?

1955 İstanbul doğumludur. İlk ve orta tahsilini Galatasaray Lisesi'nde tamamlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirmiştir. Uzun yıllar Galatasaray Yıldız, Genç ve A takımlarında lisanslı olarak voleybol oynamıştır.

1988 yılına kadar Alo&Mintax Şirketler grubunda Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. 1988 yılından bugüne kadar Dürüst Şirketler Grubu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak iş hayatını sürdürmektedir.

Ali Dürüst, Galatasaray Spor Kulübü'nde üç dönem Yönetim Kurulu Üyesi, ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Fatih Terim'in Türkiye Milli Takımlar Genel Direktörü olduktan sonra kendisinin isteği ile Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekilliği ve İcra kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.

Ali Dürüst, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.