Ali Erbaş: Sigara haram diyoruz ama delillerimiz var

Ali Erbaş: Sigara haram diyoruz ama delillerimiz var
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü’nde katıldığı bir konferansta, “Sigaraya haram diyoruz ama delillerimiz var. Düşünebiliyor musunuz Dünya'da her yıl 8 milyon insanı öldüren bir madde var” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin düzenlediği konferansa katıldı. Konferansta açıklamalarda bulunan Ali Erbaş, sigaranın dünyada her yıl milyonlarca insanın ölümüne sebep olduğunu ifade ederek, “Sigaraya haram diyoruz ama delillerimiz var. Düşünebiliyor musunuz Dünya'da her yıl 8 milyon insanı öldüren bir madde var. Sadece Türkiye'de 100 bini aşkın insan ölüyor” dedi.

Türkiye’de sigaradan dolayı 100 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Erbaş, “Sadece Türkiye'de 100 bini aşkın insan ölüyor. Maide suresi 32, 'Kim ki yer yüzünde, inancı, inancı, mezhebi dini ne olursa olsun bir kimseyi öldürürse haksız yere, bütün insanları öldürmüş gibi olur' diyor ayette. Sadece 100 bin kişiyi öldüren bir madde için bu katildir, katletmek de haramdır demek zor bir şey mi?” ifadelerini kullandı.