Ali Erbaş Cumhuriyetin ilk yıllarını böyle hedef almıştı

Ali Erbaş Cumhuriyetin ilk yıllarını böyle hedef almıştı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Diyanet İşleri'nde genel müdür olduğu dönem Cumhuriyetin ilk yıllarını hedef altığı konuşması yeniden gündeme geldi.

Diyanet İşleri'nin özellikle milli bayramlar öncesine denk gelen Cuma hutbelerinde yıllardır Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına yer vermemesi tartışmaları devam ederken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, 2016 yılında İhya Vakfına ait İhya TV'de yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi.

Erbaş, Diyanet İşleri Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü olduğu dönem yaptığı konuşmada Cumhuriyetin ilk yıllarını hedef almış, Kur'an-ı Kerim'lerin yasaklandığı iddiasında bulunmuştu.

"KUR’AN’I TAŞIN İÇİNE KOYUYORLAR"

Konuşmasına babasının hatıralarını dinleyerek büyüdüğünü ifade ederek başlayan Ali Erbaş, söz konusu açıklamalarında şu ifadelere yer veriyor:

"Benim babam da 1921 doğumluydu. Merhum. Onun hatıralarını hep dinleyerek büyüdük. Okula gittiğimizde, Kur’an Kursuna gittiğimizde, Kur’an öğrenmek için gittiğimizde Karadeniz’in bir dağ köyü. Aman yarabbi bu ne korkudur ki Karadeniz’in bir dağ köyünden birisi bile dışarıda nöbetçi tutuyorlar acaba bir Jandarma gelir de bizim hocamızı alıp götürür mü dışarıda bekliyor. Akşam evlerine Kur’an-ı Kerim’i götürmüyorlar. Tarlanın duvarlarında herkesin bir taşı var, o taşı çekiyor, Kur’an’ı taşın içine koyuyorlar, taşı oraya yerine koyuyor ki eve götürmesin Kur-an’ı. Bu ne korkudur, nerede yaşadık bunu biz. Bu nasıl bir şeydir?"

İlgili Haberler