Ali Eyüpoğlu'ndan Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve Prof. Ali Atıf Bir'i karşı karşıya getiren yazı

Ali Eyüpoğlu'ndan Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve Prof. Ali Atıf Bir'i karşı karşıya getiren yazı
Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüpoğlu’nun bugünkü "Yaptığı Kâr Kalınca Kerimcan, Durmaz” başlıklı yazısında yer alan, “İkisi De Profesör” başlıklı bölüm, Prof. Dr. Ali Atıf Bir’i kızdırdı.

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüpoğlu, bugünkü köşesinde, arabasında yaşlılara yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle gündem olan DJ Kerimcan Durmaz’ı ve Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın aşı çalışmalarını kaleme aldı.

Korona virüs tedavisinde klinik çalışmaları Sağlık Bakanlığı’nca onaylanan Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın geldikleri noktayı 23 Nisan’da kamuoyu ile paylaşacağını belirten Eyüboğlu, Ali Atıf Bir’in Ovalı’nın çabalarını “şov” olarak gördüğünü dile getirdiğini belirtti. Eyüboğlu yazısında, Ali Atıf Bir’in sosyal medya hesabından, Ovalı’nın tarih vermesinden sonra “Burnuma şov kokuları geliyor. Olay aşı mı, kök hücre tedavisi mi belli değil? Araştırma süreci bir garip. Benden bile izinsiz sürüntü aldılar. Bakalım ne bulacaklar” açıklamasında bulunduğunu söyledi.

“GÖZÜNÜ DÖNDÜRÜYOR”

Ali Atıf Bir, Eyüboğlu’nun yazısına sosyal medya hesabından “ayıp etmişsin” diyerek tepki gösterdi. Eyüboğlu’nun hakaret ettiğini söyleyen Bir, “Biraz ayıptır! Yazının şehveti hala gözünü döndürüyor” dedi.

Eyüpoğlu’nun yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Koronavirüse karşı bilinen mücadele yöntemlerinden biri olan, iyileşen hastadan alınan kanla kök hücre tedavisi Sağlık Bakanlığı’nca onaylanan Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Covid-19’a karşı aşı için ekibiyle birlikte kampa girdi. Bu konuda geldikleri noktayı 23 Nisan’da kamuoyu ile paylaşacağını açıklayan Ovalı’nın çabalarını takdir edenlerin yanı sıra, Prof. Dr. Ali Atıf Bir gibi nedense ‘şov’ diye görenler de var. Prof. Dr. Ovalı 4 Nisan’da, kendisi laboratuvarda koronavirüsle savaşırken, ekranda aleyhinde konuşan profesöre sitem ettiği bir tweet attı. Biri, Ovalı’nın bu tweet’ini şu yorumla paylaştı: “Acıbadem’den Covid-19 tedavisi görüp çıkarken, izin istemeden boğazımdan ve burnumdan sizin deneyiniz için sürüntü aldılar. İzin isteseler yine verirdim. Ama böyle bir deney için veri alınan kişinin iznine başvurmak gerekmez mi?” 9 Nisan’da medyada ‘Ercüment Ovalı tarih verdi’ başlıklı haberler çıkınca Prof. Dr. Ali Atıf Bir, bu kez şu tweet’i yazdı: “Burnuma şov kokuları geliyor. Olay aşı mı, kök hücre tedavisi mi belli değil? Araştırma süreci bir garip. Benden bile izinsiz sürüntü aldılar. Bakalım ne bulacaklar?” 

"ARKAMDAN KONUŞMUŞ"

Prof. Dr. Ovalı, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bir profesörün arkasından konuştuğunu söylemişti. Ovalı, "Ben laboratuvarda covid19 virusu ile çalışırken her akşam televizyonlarda konuşan cok unvali bir profesör. Ben laboratuarda iken hakkımda ileri geri konuşmuş. Kolay gelsin be hocam. Sen konuşmaya devam et. Bende çalışmaya" demişti. 

ercument-ovali.jpg

prof-dr-ali.jpg