Ali Koç devlete çağrımdır dedi ve açıkladı. FETÖ, Türk futbolunun hala içindedir

Ali Koç devlete çağrımdır dedi ve açıkladı. FETÖ, Türk futbolunun hala içindedir
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, NTV’de yayınlanan ‘O Anın Hikayesi’nde Tuğba Dural’ın sorularını yanıtladı. Devlete çağrıdır, bu örgütü futboldan temizleyin diyen Koç, “'FETÖ hâlâ Türk futbolunun içindedir. Yakın zamanda çok yeni şeyler çıkacak, göreceksiniz..." sözleri ise gündem etkisi yarattı.

NTV''de yer alan habere göre, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, NTV''de yayınlanan ''O anın hikayesi'' adlı programda çocukluğu, hayatı, Fenerbahçe yönetimine girişi, başkanlık sürecine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Koç’un FETÖ ile ilgili söylediği sözler ise dikkat çekti.

Fenerbahçe yönetimine girme serüvenini anlatan Koç, 12 Mayıs 2012’de oynanan Galatasaray maçında yaşananların bir FETÖ kumpası olduğunu söyledi. 

“2012 DE FETÖ KUMPASIDIR”

Başkan Koç, "12 Mayıs 2012 de FETÖ kumpasıdır. Olaylar maç öncesinden başlıyor. Bir gaz kokusu daha maç öncesinden var. Maç bitince, polisler Fenerbahçe taraftarını kışkırtmak için birden bire Galatasaray takımının etrafını çevirdi. Onlar da kutlama yapıyorlar. Kalkanlarla seyircilere gitmeye başladılar. Müthiş gaz sıkılıyor. Ben de sahaya indim. Polislere durun diyorum. Resmen seyirciyi sahaya indirdiler. Benim yanıma ne düştüğünü hatırlamıyorum. Galatasaray öyle söylemlerde bulunuyordu ki, iki camia arasında yıllarca onarılamayacak bir tahribat yarattılar" dedi.

“FETÖ, TÜRK FUTBOLUNUN HALA İÇİNDEDİR”

FETÖ’nün hala Türk futbolunun içinde olduğunu ifade eden Koç, "FETÖ, Türk futbolunun hala içindedir. Yakın zamanda çok yeni şeyler çıkacak, göreceksiniz. Devlete çağrıdır, bu örgütü futboldan temizleyin. Geçmişte yaşanılanlar toplumsal kaos yaşattı. Kardeşi kardeşe kırdırdılar. Her zaman aramızda rekabet var ama insanları nefret noktasına getirdiler. Futbol, bu ülkedeki en ayrıştırıcı unsurlardan biri oldu. İnşallah tez zamanda, bu zihniyetin kilit noktalarıyla futbolun içinde yer aldığının kanıtları olacak. Bunda aktif rol alanlar var, bir de fırsatçılar var. Beni en çok rahatsız edenler, rüzgara göre hareket edenler" diye konuştu.

YEİNİDEN ADAY OLACAK MI?

Sarı lacivertli camianın başkanlık seçimlerinde yeniden aday olup olmayacağı hakkında da konuşan Koç "Bu seçim döneminde ne olacağını kendim açısından bilmiyorum. Ben olayım, olmayayım, Fenerbahçe''ye başkan adayı olacak isimler bir an evvel çıksın. Ne kadar çok aday, o kadar iyi. Benim seçim döneminde yaşadıklarımı kimse yaşamayacak. Fenerbahçe enteresan bir camia. Bilhassa 3 Temmuz''dan sonra hakkı da var taraftarın, çok sahiplendiler. Talepkar bir camia. İki günde yüceltilebilirsin, iki günde yerin dibine gidebilirsin. Bu ülkede futbol, futbol değildir. Saha dışında çok şey oluyor" ifadelerini kullandı.

"3 TEMMUZ''UN BİZE VERDİĞİ MADDİ VE MANEVİ ZARARLAR DEVAM EDİYOR"

3 Temmuz''un verdiği maddi ve manevi zararların devam ettiğini belirten Ali Koç, “Birtakım yönetimsel yanlışlar da yapıldı. Benim ve Aziz Başkan arasında yaşananlardan sonra, aday olmaya karar verdim. Planlanmış değildi, bir olay, diğerine götürdü ve bugünlere geldik. FETÖ denen alçak örgütün saldırısıyla bir dönem yaşadık. Yöneticilerimiz haksız yere gözaltına alındı. O dönemde de önümüzü kesmek istediler ama başaramadılar. O dönem, o örgütün her yere sızdığı dönem ve biz bir başımıza kaldık. Düşenin dostu olmaz ya, onu yaşadık"

"3 Temmuz yaşanınca, müthiş kadromuz tek tek ayrılmaya başladı. Niang, Lugano, Santos, Emenike, Guiza, bazı Türkler... Kadro kurmakta zorlanıyoruz. Devamlı bize saldırılıyordu. O sezonu götürüyoruz. Oyuncular, bir şekilde son maça kadar getirdiler. 12 Mayıs''ta oynadığımız maç, garip bir maçtı. Belki de Türkiye''de bir kalecinin topla en çok vakit geçirdiği maçtır. 19 dakika mıydı, 20 miydi... Garip bir maçtı. 0-0 bitince şampiyonluğu kaybediyoruz. O ana kadar her şey normal. Takım toparlanıyor, seyirci de alkışlıyor. Ondan sonra ne olduysa, o da çıkacak..." şeklinde konuştu.