Ali Koç'tan Fatih Terim'e gönderme!

Ali Koç'tan Fatih Terim'e gönderme!
Türkiye Futbol Federasyonu'nda yeni başkanın seçimi öncesinde genel kurulda söz alan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç TFF'nin Fatih Terim'e ödediği tazminatla ilgili olarak, "İş kanunları tazminat ödememe hakkı sağlarken niye tazminat ödemek zorunda" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu’nun başkanlık seçimi öncesinde yaptığı konuşmada çok sert ifadeler kullandı.

Federasyon kurullarında adil görevlendirmeler yapılmadığına dikkat çeken Koç, isim vermeden Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in TFF’den aldığı tazminatla ilgili göndermede bulundu.

Koç ayrıca başkan adayı Nihat Özdemir’in emrinde olduklarını sözlerine ekledi.

İşte Ali Koç’un açıklamalarından satır başları;

“Her yeni başlangıç bir fırsattır. Bu fırsatları iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Göreve geldiğimizden beri Türk futbolunun içinde bulunduğu sıkıntılara değindik. Biraz evvel sayın Bakanımız eksik kaldığımız yanları anlattı. UEFA Temsilcisi tesislerimizden bahsetti, gönül isterdi ki Türk futbolunun ne kadar oyuncu yetiştirdiğinden, altyapı sisteminden, Avrupa başarılarından Türkiye Futbol Federasyonu'nda yeni başkanın seçimi öncesinde genel kurulda söz alan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bahsetsin ama tesislerden bahsedebildi sadece.”

“SIKINTILARIN SORUMLUSU FUTBOL FEDERASYONUDUR”

“Türk futbolunun çok acil problemleri var. Evet deniz bitti. Bunu nasıl çözeceğiz bilmiyorum devletimiz inşallah bize yardımcı olacak. İçinde bulunduğumuz durum iyi değil, yaşlı bir lige sahibiz mali açıdan zor durumdayız. En az genç oyunculara süre veren ligiz. Buna mukabil en yeni statlara sahibiz. Buna mukabil Avrupa’da hiçbir federasyona sahip olmayan bütçelere sahibiz. Türk futbolundaki sıkıntıların sorumlusu futbol federasyonudur.

İSİM VERMEDEN FATİH TERİM’E GÖNDERME

“Eski bir milli takım antrenörü ile yollar ayrıldı. federasyon tazminat ödedi. Bu tazminat kulüplerin parasıdır. Halbuki TFF yöneticisi ile arasında geçen ihtilaf, iş kanunları tazminat ödememe hakkı sağlarken niye tazminat ödemek zorunda kaldı federasyonumuz. Bunlara da değineceğiz.”