Ali Palabıyık derbiye damga vurdu!

Ali Palabıyık derbiye damga vurdu!
Kadıköy’de oynana ve 1-1 sona eren Fenerbahçe-Galatasaray derbisine hakem Ali Palabıyık damga vurdu. Tecrübeli hakemin kararları yoğun tepki çekti.

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Fenerbahçe, derbi maçta sahasında konuk ettiği Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Hasan Ali Kaldırım’ın 44. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktığı maçın hakemi Ali Palabıyık, mücadelede üç tartışmalı karar verdi. Ali Palabıyık, Fenerbahçe-Galatasaray maçında verdiği kararlarla tepki çekti

Ali Palabıyık, ilk olarak Hasan Ali Kaldırım’ın kırmızı kart gördüğü pozisyonda Fenerbahçe cephesinden eleştiri aldı. Galatasaray’ın geliştirdiği hızlı atakta Diagne’yi düşüren Hasan Ali Kaldırım’ önce sarı kart gösteren Ali Palabıyık, daha sonra Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısı ile pozisyonu yeniden izledi. VAR’a başvurduktan sonra kararını değiştiren Ali Palabıyık, Hasan Ali Kaldırım’a ‘Mutlak gol şansı’nı engellediği için kırmızı kart verdi.

MEHMET TOPAL’IN POZİSYONU

Ali Palabıyık, Mehmet Topal ile Martin Linnes arasındaki pozisyonda verdiği kararla da tartışma yarattı. Mehmet Topal’ın Linnes’in göğsüne gelen ayağı sonrası Galatasaray cephesi, en azından sarı kart bekledi. Hakem Ali Palabıyık, faul çaldığı pozisyonda kartını cebinde tuttu. İlk yarıdan da sarı kartı bulunan Mehmet Topal, Ali Palabıyık’ın kart çıkarmadığı pozisyon sonrası maçı tamamladı.

Bir diğer tartışmalı karar da Fenerbahçe’nin golünde geldi. Feghouli’nin kendi yarı sahasında kaptırdığı topta Galatasaray cephesi faul bekledi. Ali Palabıyık’ın devam kararının ardından Eljif Elams’ın golü ile Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Galatasaray futbolcuları Ali Paklabıyık’tan VAR’a bakmasını isterken, kendisine uyarı gelmeyen Ali Palabıyık, VAR’a bakmadan orta noktayı gösterdi.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yöneten Ali Palabıyık, verdiği kararlarla dev derbinin önüne geçti.

İlgili Haberler