Alışveriş merkezlerine hücum

Alışveriş merkezlerine hücum
Türkiye'de yeni normalleşme döneminin başlamasının ardından binlerce vatandaş, aylardan bu yana kapalı olan kafe ve restoranlara akın etti. Alışveriş merkezleri ile lokantaların misafirhaneleri doldu taştı.

Alışveriş merkezlerine hücum

Türkiye''de aylardan bu yana kapalı olan kafe ve restoranlar, çok yüksek riskli iller haricinde, yüzde 50 kapasite ile kapılarını misafirlerine açtı. Bugün sabah 09.00''dan itibaren müşteri kabul etmeye başlayan kafe ve restoranlar, öğlen ve öğleden sonra dolup taştı. 

Eskişehir''de çoğunlukla AVM çalışanları ve yakında çalışanların yemek yemek için gediği görüldü. Kimi vatandaşar kontrollü normalleşmeden memnun olduğunu dile getirirken kimileri ise erken bir karar olduğunu ifade etti. Yemek yemek için AVM''ye gelen Serkan Uladağ, "Oturarak yemek yemek gerçekten mutluluk. Daha önce alıp ayaküstü yiyorduk. Büyük bir lüksmüş gerçekten. Farklılık her zaman mutlu ediyor. Umarım böyle devam eder" dedi. Kübra Kayaoğlu ise özellikle bu durumun esnaf için mutluluk verici olduğunu dile getirirken, "Geldiğimizde garipsedik zaten alıp gideceğiz diye düşündük ama oturup yiyebildik" diye konuştu.

ADANALILAR KEBAPA DOYDU 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın kontrollü normalleşme ile ilgili açıklamasının ardından Covid-19 risk değerlendirme haritasına göre orta riskli (sarı) kategoride yer alan Adana''da kafe, restoran, pastane gibi işletmeler bugün ilk müşterilerini aldı. 07.00- 19.00 saatleri arasında faaliyet gösterecek işletmelerden olan kebapçılarda da dolup taştı.