Alışverişte akılalmaz hile. Fiş almıyorsanız bunu fark etmeniz çok zor

Alışverişte akılalmaz hile. Fiş almıyorsanız bunu fark etmeniz çok zor
Nescafe 3’ü 1 arada’nın üzerinde satış fiyatı 1,25 TL olarak belirtilmesine rağmen ürününü 3 TL’ye satılması tepki çekti. Birçok ürün arasında fiş almadan satın aldıklarında ürünü ucuza aldıklarını sanacaklarını ifade eden vatandaşlar, “Vatandaş bu zalimlerin eline mi bırakılacak” diyerek isyan etti.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN- ÖZEL HABER

Türkiye gıda zamlarına yapılan zamlarla boğuşurken fırsatçılara da gün doğdu. Market reyonlarında aynı ürünün farklı fiyatlara satılması tepkiyle karşılanırken vatandaş, “denetimsizlikten” dert yanıyor.

ÜRÜNÜN ÜZERİNDE YAZAN 1,25 TL FİŞTE 3 TL
Bazı esnaflar gıda mallarını çok daha ucuzken alıp depoluyor ve zam yapıldığında vatandaşa satıyor. Bunun son örneği ise İstanbul Yenibosna’da yaşandı. Bir benzin istasyonundan Nescafe 3’ü 1 arada almak isteyen vatandaş, üzerinde satış fiyatı 1,25 TL yazan ürüne 3 TL ödemek zorunda kaldı.

“VATANDAŞ BU ZALİMLERİN ELİNE Mİ BIRAKILACAK”
Fabrikanın satış fiyatı olarak 1,25 TL’yi belirlemesi ancak benzin istasyonunun ürünü 3 TL’ye satmasına isyan eden vatandaş, “Bazı marketlerde bu ürünün yeni satış fiyatı 2 TL olarak belirtilirken bizden 2,50 TL talep ediliyor. Hadi buna sesimizi çıkartmıyoruz ama ürünün satış fiyatı 1,25 TL iken alıp bekletip daha sonra 3 TL’ye satmak neyin nesidir. Firma ya da devlet yetkilileri herhangi bir denetimde bulunmuyor mu? Vatandaş bu zalimlerin eline mi bırakılacak?” ifadelerini kullandı.

FİŞE BAKMASAM UCUZA ALACAĞIMI SANACAĞIM
Bir başka vatandaş ise “Ben böyle uyanıklık görmedim. Ürünün üzerinde 1,25 TL yazıyor adamlar 3 TL’ye satıyor. Ben toplu alım yapsam ve fişte istemesem ürünü 1,25 TL’ye aldığımı sanacağım. Bu vatandaşı kandırmaktan başka bir şey değil” dedi.

İlgili Haberler