Aliyev: Ermenistan Rus yapımı füze kullandı

Aliyev: Ermenistan Rus yapımı füze kullandı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ savaşı sırasında Ermeni ordusundan ele geçirilen silah ve zırhlı araçların bulunduğu müzenin açılışını yaptı. Aliyev, Ermenistan’ın Karabağ savaşında Azerbaycan’a karşı Rus yapımı “İskender M” balistik füzesini kullandığını belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün Bakü’de, Savaş Ganimetleri Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Müze içerisinde Karabağ savaşında Ermenistan ordusundan ele geçirilen silah ve zırhlı araçların yer aldı. Aliyev, açık hava müzesi olarak 5 hektar alana kurulan müzeyi gezerek, ele geçirilen silah ve araçlarda incelemelerde bulundu.

"BU FÜZELER ERMENİ ORDUSUNA NEREDEN GELDİ?"

Ayrıca Aliyev, müzede sergilenen Rus yapımı İskender-M balistik füzesinin kalıntılarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Ermeniler Şuşa’ya işte bu füzeyi fırlattı. Bu füzeler Ermeni ordusuna nereden geldi? Bu füzelerin onlarda olmaması gerekirdi. İşte kanıtı burada. Bu, Ermenistan’ın savaş suçunun kanıtı ve biz bir cevap istiyoruz. Bu ölümcül silah Ermenistan’ın eline nasıl geçti? Henüz bir cevap almadık ama alacağız. Ermenistan’ın İskender-M füzeleri ile tarihi kentimiz Şuşa’yı yok etmeye çalıştığını herkes görsün. Biz Şuşa’yı kurtardıktan sonra kullandılar bu füzeyi. Yeterli bilgiye sahibiz. Sadece resmi açıklama bekliyoruz. Herkes gelip görecek. Bu, Ermeni vahşetinin ve savaş suçlarının bir başka kanıtıdır.”