Aliyev'den çok sert açıklama: Topraklarımızdan defolun

Aliyev'den çok sert açıklama: Topraklarımızdan defolun
Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında 2 gün devam eden şiddetli çatışmanın ardından, dün gece Güvenlik Konseyi’ni toplayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, düşmana hak ettiği karşılığın verileceğini söyledi.

Ermenistan’ın provokasyon girişiminin bedelinin ağır ödetildiğini söyleyen Aliyev, “Bugün Ermeni provokasyonu Azerbaycan ordusu tarafından hak ettiği şekilde cevaplandırıldı. Düşman büyük kayıplar verdi.” dedi.

‘TOPRAKLARIMIZDAN DEFOLUN’

Azerbaycan ordusunun düşmana etkili karşılık vermekle birlikte aynı zamanda önemli askeri bölgelere sahip olduğunu vurgulayan İlham Aliyev, stratejik bölgeleri işgalden kurtarmakla temas hattında ülkesinin kontrol gücünü daha da artırdığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı, “Biz büyük askeri zafer kazandık. Bu nedenle ordumuzu ve Azerbaycan halkını tebrik ediyorum. Bundan sonra da düşmanın provokasyon girişimleri cevapsız kalmayacak. Ermeni askeri ölmek istemiyorsa Azerbaycan topraklarından defolsun.” ifadesini kullandı.

AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANI: YIKICI DARBEYE HAZIR OLUN

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, sivil yerleşim bölgelerini hedef alan Ermenistan’ı sert bir dille uyardı. Bakan Hasanov ayrıca ses getirecek bir talimat verdi.

Savunma Bakanı Hasanov, Ermenistan’ın sivil yerleşim bölgelerini hedef almayı sürdürmesi halinde, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’ne Karabağ’daki Hankendi ve işgal altındaki diğer yerleşim noktalarına “yıkıcı darbe” indirmeye hazır olmaları talimatı verdi.

RUSYA’DAN TÜRKİYE’YE ÇİRKİN SUÇLAMA

Tass Ajansı’nın haberine göre dün Moskova’da Moldova Dışişleri Bakanı ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Lavrov, Dağlık Karabağ sınırında meydana gelen çatışmalarda Ankara’nın Azerbaycan’ı destekleyerek “tek yanlı” davrandığını söyledi.

Lavrov ayrıca, Türkiye’yi Suriye ve Irak’ın iç işlerine karışmakla suçlayarak, “Genel itibarıyla Türk komşularımızın Irak veya Suriye gibi diğer ülkelerin iç işlerine karışmaya derhal son vermesi önemlidir. Türkiye’nin iç işlerine müdahaleye ve terörizmi desteklemeye devam ettiğine dair yeterince kanıt var” diye konuştu.