Alkolü bırakanların yaşayacağı 4 muhteşem değişim! Vücudunuz olumlu tepki verecek

Alkolü bırakanların yaşayacağı 4 muhteşem değişim! Vücudunuz olumlu tepki verecek
Söz konusu alkol olduğunda herkesin tercihleri farklı oluyor. Bazıları için içki içmek sıradan bir durumken bazıları için de sadece sosyalleşmek için yapılan bir eylem. Ancak alkol ile ilişkiniz ne olursa olsun detoks yapmayı veya alkol alımınızı azaltmanız gerektiğini düşünüyorsanız vücudunuzun alkolü bıraktığınızda tam olarak nasıl tepki vereceğini açıklayacağız. 

Milliyet Pempenar'ın haberine göre, alkolü bırakanlarda vücutlarının vereceği ve büyük merak eden tepkiler şunlar:

1-Karaciğer rahatlar 

Aşırı alkol tüketenlerin karaciğeri zaman geçtikçe bundan olumsuz etkilenir. Alkol tüketimi sonucu karaciğerde yağlanma söz konusu olabilir ancak içmeyi bıraktığınızda bu durum geri döndürülebilir hale gelir. Yani karaciğeriniz aslında sağlıklı haline kavuşur. Bu olumlu değişimler, içmeyi bıraktığınızda birkaç hafta içinde gerçekleşir. Alkol almamak; karaciğerin, parçalaması gereken yağları, fazla hormonları ve toksinleri metabolize etmek gibi temel işlere odaklanmasını sağlar.

2- Kilo vermek kolaylaşır 

Çoğu alkollü içkinin kalorisi yüksektir yani alkolü bırakmak, kilo vermeye hızlıca yardımcı olabilir. Alkolü hayatınızdan çıkarmak, kilo kaybına yol açarak göbek bölgenizin daha az yağlanmasını ve vücut ölçülerinizde gözle görülür değişiklikler yaşanmasını sağlar.

3-Hafıza daha sağlıklı işler 

Alkolün beyin gelişimine zarar verdiği ve hatta hafıza kaybına neden olabileceği araştırmalarla kanıtlandı. Alkolü hayatınızdan çıkardığınızda beyin gücünüzde bir artış yaşayacak, daha net düşünecek ve daha iyi bir hafızaya sahip olacaksınız.

4-Kanser riski azalır 

Bir kişinin kansere yakalanma riski, düzenli olarak aldığı alkol miktarı ile artar. Araştırmalar, alkol tüketimi ile belirli kanser türlerinin ortaya çıkması arasında bağlantıolduğunu gösteriyor. Bu nedenle alkolü bırakmak, kansere ve kalp hastalıklarına yakalanma riskinizi azaltır.

 

İlgili Haberler