Allı turna yavruları ve misyoner büyükelçi!

Allı turna yavruları ve misyoner büyükelçi!

"Flamingo" diyorlar ama onlar türkülerimizdeki allı turnalardır.

Tuz Gölü''ne her yıl olduğu gibi bu yıl da Afrika''dan göç yoluyla gelen allı turnaların, kuluçkalarından çıkan yüzlerce yavrusu, gölü besleyen sulama kanallarının önüne bent çekilmesi yüzünden öldü.

Konya Valiliği''nce, Tuz Gölü''ndeki allı turna ölümlerine ilişkin araştırma ve soruşturma başlatıldığı ve bir komisyon kurulduğu bildirildi.

Kıssadan hisse, allı turna yavrularını bile koruyamayan bir yönetim, insan yavrularını da koruyamaz, küresel sahtekârlığa boyun eğerek, insanın genetik yapısını değiştiren sıvıları aşı diye vatandaşına dayatır…

***

Yazı masasına, Biden''ın yeni Ankara Büyükelçisi adayı ile ilgili değerlendirme yapmak niyetiyle oturmuştum. Oradan devam edeyim.

Jeff Flake''in hayat hikâyesinde "1980''lerin başında, Güney Afrika''daki İsa Mesih''in Son Zaman Azizler Kilisesi için misyoner oldu." deniliyor. Zaten büyükbabası gibi kendisi de Mormon tarikatı üyesi. Flake, İsrail''in işgal altında tuttuğu Filistin bölgesinde yerleşim birimlerini kurmasına karşı çıkan devletlere yaptırım uygulanmasını isteyen bir senatördü. Böyle bir adamın Ankara''ya büyükelçi olarak önerilmesi, Amerika''nın Türkiye projesinin gereği olsa gerek.

Peki proje nedir? Bunu çok yazdım ama bu defa sadece BOP haritasını, ABD Kongresi''nin 1896 tarihli ve Hristiyan eyaletlerden oluşan ve ABD tarafından atanan bir başkan tarafından yönetilen "Türkiye Birleşik Devletleri" oluşturma amaçlı gizli kararını hatırlatayım…

***

"Proje" deyince emekli Tümgeneral Osman Özbek''in bir anısını da nakletmem gerekir:

"Yarbay rütbesiyle, 1986-89 yılları arasında, Türkiye''nin Roma Büyükelçiliği''nde kara ataşesi olarak görev yaptım. Görev sürem bittiğinde Ağrı Jandarma Alay Komutanlığı''na atandım. Benim yerime Roma''ya kara ataşesi olarak atanan ve o dönemde binbaşı olan Levent Ersöz''ü tanıştırmak ve veda etmek niyetiyle İtalya Carabinieri Genel Komutanı Roberto Jucci''yi makamında ziyaret ettik. Görüşme bitmek üzereydi ki aramızda şu konuşma cereyan etti:

-Ağrı''ya mı atandınız? Çok dikkat etmelisiniz. O bölgede PKK çok etkindir.

-PKK''nın nerede ne kadar etkin olduğunu bilecek kadar Türkiye ile ilgilisiniz demek…

-Bilgim şuradan geliyor: Bizde her Salı günü İtalya Millî Güvenlik Kurulu toplanır, ben de görevimden dolayı bu toplantılara katılırım. Toplantılarda Türkiye konusu de beş dakika konuşulur. Bu beş dakikanın üç-dört dakikasında uzmanlar PKK eylemleri hakkında bilgi verir.

-Peki sayın komutan, Türkiye bu mücadeleye 1984''te başladı. Beş yıl oldu, henüz terörü sona erdiremedik. Sizin böyle bir sorununuz olsa ne yapardınız?

-Osman Bey, bizdeki verilere göre PKK bir ABD projesidir. Türkiye, İtalya gibi bir NATO üyesi olduğuna göre, bu sorunu ABD ile görüşerek çözebilir. Örgütün arkasında ABD olduğu ve bunu yok saydığınız sürece terörü bitiremezsiniz…

Görüşmeden sonra Ankara''ya döndüm. Roberto Jucci''nin değerlendirmesini, önce kurmay başkanı ile sonra da Jandarma Genel Komutanı, eski MİT Müsteşarı, Orgeneral Burhanettin Bigalı ile paylaştım. Bigalı, bana, ''Sen hemen Ağrı''ya git, göreve başla'' dedi. ''Komutanım, 15 günlük seminere katılacağım, eşyalarım gelecek, çocuklarımın yeni okullarına kaydedilmesi gerekiyor'' diyecek oldum. Bigalı, ''Ağrı''nın sana acil ihtiyacı var. Diğer işleri biz hallederiz.'' diye tekrar aynı emri verdi. Böylece ben bu bilginin Genelkurmay Başkanı ile paylaşılıp paylaşılmadığını öğrenemeden ertesi gün Ağrı''da göreve başladım…"

***

Sahi misyoner Jeff Flake, ABD projelerini iyi bilen Türkiye Büyükelçisi olarak allı turna yavrularını bile koruyamayan ve ABD''ye ses çıkaramayan bir yönetimle neler yapmaz ki...

Yazarın Diğer Yazıları