Alman bilim insanından Çin medyasına çarpıcı suçlamalar

Alman bilim insanından Çin medyasına çarpıcı suçlamalar
Alman bilim insanı Alexander Kekule, korona virüsün çıkış noktası hakkında açıklamalarının Çin medyası tarafından çarpıtıldığını belirtti. Kekule, korona virüsün yayılmasında Avrupalı devletlerin etkisi olduğunu kaydeden açıklamalarda bulunmuştu.

Korona virüs salgınının çıkış kaynağı ile ilgili tartışmalar bilim dünyasında sürdürülmeye devam ediyor. Son olarak Alman bilim insanı Kekule, geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında korona virüs salgınının başlangıcı ile ilgili önemli ifadeler kullanmış ve salgının çıkışında Avrupalı devletlerin virüsü geç fark etmesinin de etkisi olduğunu söylemişti. 

Kekule'nin iddiaları yalanlamasına karşın Çin medyasının çarpıttığı ifadeler, uluslararası basın ve sosyal medyada gündem oluşturdu.

"HER ŞEYİ PROPAGANDA ARACI OLARAK KULLANIYORLAR" 

Kovid-19'un salgının ilk olarak Çin'in Vuhan kentinde görüldüğüne dair çok sayıda açıklama yapan Kekule, açıklamalarının bağlamından koparılarak Çin medyasınca kullanılmasına ilişkin "Çok açık propaganda." dedi. Alman bilim insanı Kekule, Çin'in her şeyi propaganda aracı olarak kullandığına dikkati çekti.

Kekule, televizyon programındaki ifadesinde virüsün ilk olarak Çin'de ortaya çıktığının açık olduğunu vurgulamış ancak Avrupalı yetkililerin virüsü tespit etmesinin çok uzun sürmesi nedeniyle salgının dünyaya yayılmasına yol açıldığı eleştirisinde bulunmuştu.

Kaynak: New York Times