Alman Prof. kimsenin duymak istemediği acı gerçeği böyle açıkladı

Alman Prof. kimsenin duymak istemediği acı gerçeği böyle açıkladı
NTV'nin, Deutsche Welle'den aktardığı habere göre, Berlin Charite Hastanesi Viroloji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Christian Drosten'e aşı bulunsa dahi uzun bir süre insanların maske takmak zorunda kalacağını dile getirdi.

Alman hükümetine Covid-19 salgınıyla ilgili danışmanlık yapan Berlin Charite Hastanesi Viroloji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Christian Drosten, "Doğru tahminler yapmak imkansız, ancak gelecek yıl maske taktığımız bir yıl olacak." ifadelerini kullandı.

Alman Virolog Drosten şöyle konuştu:

"Bu çok bölgesel bir soru. Gelecek yıl dünyanın bazı bölgelerinde halkın hala kendi koruyor olmasına şaşırmam. Ancak bu, yaş yapılanmaları nedeniyle bu kadar ciddi bir salgın olarak görünmeyen bir salgın geçirdikleri anlamına gelecek. Örneğin Afrika'da durum böyle olabilir. En azından Afrika halkının daha genç yaş profilinden dolayı hastalıktan korunacağını umuyorum.

Konseptleri yaygın virüs bulaşmasını önlemek ve bir aşının kullanılmasını beklemek olan dünyanın diğer bölgelerinde 2021'in sonuna kadar maske takılacağından yola çıkabiliriz. Doğru tahminler yapmak imkansız, ancak gelecek yıl maske taktığımız bir yıl olacak."