Alman yıldız performansı ile göz dolduryor

Alman yıldız performansı ile göz dolduryor
Beşiktaş'ın skorer yıldızı Süper Lig'de 18 golle krallıkta zirveye yerleşirken, Fernandao (11), Podolski (10) ve Van Persie'yi (9) geride bıraktı

Süper Lig'de şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Beşiktaş'ın Alman yıldızı Mario Gomez, sergilediği etkili performansla takımının gol yükünü sırtlıyor. Pazartesi günü oynanan Eskişehir maçında rakip fileleri 2 kez havalandırarak, ligdeki gol sayısını 185'e çıkartan tecrübeli forvet; bu performansıyla 52 golle ligin en skorer takımı unvanını elinde bulunduran Beşiktaş'ın ligdeki gollerinin yüzde 35'ini kaydetmiş oldu. Siyah-beyazlıların tüm lig karşılaşmalarında forma giyen Alman futbolcu, maç başına 0,78'lik gol ortalaması yakaladı. 

En yakın takipçisi Eto'o 

Mario Gomez, ligdeki bu performansıyla F.Bahçe ve G.Saray'ın forvet mevkisinde görev yapan futbolcularına büyük fark attı. 23 maçta 18 golle krallık yarışında ilk sırada bulunan Alman milli santrforun en yakın takipçisi, aynı sayıda karşılaşmada 14 gol atan Antalyaspor'un Kamerunlu yıldızı Samuel Eto'o oldu. F.Bahçe'nin golcüleri Fernandao (11) ve Robin van Persie (9) ile G.Saray'ın en skorer ismi Podolski (10) ise ligin geride kalan bölümünde attıkları gol sayıları bakımından Gomez'in çok gerisinde kaldı. 

Thomas Müller'i geçti 

Gomez, Süper Lig'de son yılların en çok duble yapan futbolcusu olarak dikkati çekti. Bu sezon 5 maçta birden fazla gol atmayı başaran tecrübeli yıldız; ayrıca, iç sahada 13, deplasmanda 5 kez gol sevinci yaşadı. Öte yandan Gomez, sezonun geride kalan bölümünde Avrupa liglerinde en fazla gol atan Alman futbolcu oldu. Alman santrforun en yakın takipçisi, Bayern Münih formasıyla 17 gol kaydeden Thomas Müller oldu.

Pascal ve Demba'yı yakaladı

Gomez, Beşiktaş'ın Süper Lig'de bir sezonda en çok gol kaydeden yabancı futbolcusu olmaya da çok yaklaştı. Eskişehir maçında siyah-beyazlı ekibin bir sezonda en çok gol atan (18) yabancı futbolcuları Pascal Nouma ve Demba Ba'nın rekorunu egale eden tecrübeli oyuncu, kalan 11 mücadelede '1' gol atması durumunda rekoru tek başına eline geçirecek.

Rekora 4 gol kaldı

Siyah-beyazlıların Alman panzeri, ligin kalan bölümünde 4 kez daha fileleri havalandırması durumunda 2000- 2001'de Ahmet Dursun'un, 2001- 2002'de ise İlhan Mansız'ın yirmi birer gollük lig performanslarını geride bırakacak ve Beşiktaş'ın 2000'li yıllardaki en golcü ismi olacak.

Golleri puan olarak dönüyor

Beşiktaş, Gomez'in Süper Lig'de gol attığı maçlarda 37 puan topladı. Alman futbolcunun, ligde fileleri havalandırdığı 13 karşılaşmada siyahbeyazlı ekip 12 galibiyet alırken, sadece bir kez berabere kalarak puan kaybetti. Beşiktaş, Gomez'in bu sezon gol attığı müsabakalardaki tek yenilgisini Sporting Lizbon'dan aldı.