Almanya, korona virüsün tedavisini buldu mu?

Almanya, korona virüsün tedavisini buldu mu?
Korona virüs salgını Avrupa’da etkisini artırırken Almanya’da can kaybının düşük kalması dikkat çekti. İtalya’nın yarısı kadar vakanın görüldüğü ülkede can kaybının 68’de kalması nedeniyle Almanya’nın korona virüsün tedavisinin bulduğu iddia edildi.

Korona virüs salgını tüm dünyada etkisini göstermeye devam ederken, başta İtalya ve İspanya olmak üzere Avrupa’nın tamamında can almaya devam ediyor. Şu ana kadar 19 bin 848 vakanın görüldüğü Almanya’da can kaybının 68’de kalması “Almanya korona virüsün tedavisini buldu mu?” sorusunu gündeme getirdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs, (Kovid-19) salgına dönüştüğü ülkelerde vaka ve ölü sayılarını hızlıca arttırmaya devam ediyor.

80 binden fazla insanına koronavirüs bulaşan ve yaklaşık 3 bin vatandaşını kaybeden Çin, vaka sayılarında dünyada birinci sırada yer alıyor.

Çin’den sonra en çok vakaların görüldüğü yerler arasında ise Avrupa ülkeleri görülüyor.

İlk 5’te yer alan Avrupa ülkelerinde vaka sayıların 5 haneli rakamlara çıkmışken ve ölü sayıları da hızla artarken, Almanya’nın ölü sayısında bu kadar düşük olması dikkatlerden kaçmıyor.

19 bin 848 vaka sayısının olduğu Almanya’da, son açıklamalara göre 68 kişi hayatını kaybetti.

Vaka sayısında İtalya’nın yaklaşık yarısı kadar olan Almanya’da ölüm sayısında ise İtalya’nın çok gerisinde yer alıyor.

Almanya ile vaka sayısının hemen hemen aynı olan İran’da ölü sayısı bin 433 olarak kayıtlara geçti.

Listenin altıncı sırasında olan ABD’de vaka sayısı 19 bin 624 olurken, 260 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Fransa, 12 bin 632 vaka sayısıyla listenin yedinci sırasında yer alırken, son açıklanan ölü sayısı 450 olarak kayıtlara geçti.

ALMANYA, KORONA VİRÜSÜN TEDAVİSİNİ Mİ BULDU?

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, Almanya'da yoğun testler nedeniyle vaka sayısı katlanarak artarken, ülkedeki can kaybının diğer Avrupa ülkelerine kıyasla düşük kalması dikkat çekiyor.

Almanya'da yaklaşık 20 bin kişide koronavirüs tespit edilmesine rağmen sadece 68 kişinin hayatını kaybetmesi ülke içinde tartışma konusu oldu.

Konuya ilişkin çok sayıda iddia ve teori dile getirildi Kimi iddialara göre Almanya'nın katı test politikası buna gerekçe olarak gösterildi. Bazı iddialarda ise Almanya’daki vaka sayılarında yaşlı nüfusunun az olması gösteriliyor.

Güney Kore'ye benzer şekilde çok fazla test gerçekleştiren Almanya'da ölü sayısı İtalya, İspanya, ABD ve Fransa'nın oldukça gerisinde yer alıyor.

Alman basını, koronavirüs tespit edilen kitlenin büyük kısmını gençlerin oluşturması nedeniyle iyileşme oranlarını yüksek olduğunu yazdı. Bazı iddialara göre ise Almaya’nın koronavirüs tedavisini bulduğu belirtiliyor.