Almanya kupaya veda etti

Almanya kupaya veda etti
Dünya Kupası F Grubu son maçında Güney Kore ile karşılaşan Almanya, sahadan 2-0 mağlubiyetle ayrılarak kupaya veda etti.

Dünya Kupası F Grubu son maçında Güney Kore ile karşılaşan Almanya, turnuva boyunca sergilediği tutuk görüntüsünü bu maçta da kıramadı ve uzatmalarda yediği gollerle sahadan 2-0'lık yenilgiyle ayrılarak 80 yıl sonra ilk kez grup aşamasında turnuvaya veda etmek zorunda kaldı. Meksika'yı 3-0 yenen İsveç ise lider olarak bir üst tura yükselirken Meksika ikinci sırada yer aldı. Almanya ise grubu sonuncu tamamladı.

Meksika karşısında alınan yenilgi ve İsveç maçının uzatma anlarında gelen galibiyet golüyle turnuvaya tutunan Almanya, Güney Kore maçında kadroda bazı değişikliklerle çıktı. İlk maçtan sonra kızağa çekilen Mesut Özil ve Mats Hummels yeniden 11'deki yerine kavuştu.

Thomas Müller ise, Almanya formasıyla ilk maçına çıktığından bu yana ilk kez bir Dünya Kupası maçında yedek kulübesinde yer aldı. Müller, Almanya formasıyla şimdiye kadar 15 Dünya Kupası maçında forma giydi.

İlk dakikalarda Almanya baskılı bir futbol sergilese de Güney Kore savunması iyi pozisyon alarak rakibine net gol fırsatı vermedi.

Dünya Kupası F Grubu son maçında Güney Kore ile karşılaşan Almanya, turnuva boyunca sergilediği tutuk görüntüsünü bu maçta da kıramadı ve uzatmalarda yediği gollerle sahadan 2-0'lık yenilgiyle ayrılarak turnuvaya veda etmek zorunda kaldı. Meksika'yı 3-0 yenen İsveç ise lider olarak bir üst tura yükselirken Meksika ikinci sırada yer aldı.

İlgili Haberler