10 milyon TL çalan kadını kanişi ele verdi. Öldüğü sanılıyordu

10 milyon TL çalan kadını kanişi ele verdi. Öldüğü sanılıyordu
Almanya'da çalıştığı şirketten bir milyon Euro (yaklaşık 10 milyon TL) çalıp kendini ölmüş gibi gösteren kadını köpeği ele verdi. Polis, İspanya'nın Mayorka Adası'nda yakalanan kadının bir süredir sahte kimlikle yaşadığını tespit ettiklerini belirtti. 

10 milyon TL çalan kadını kanişi ele verdi. Öldüğü sanılıyordu

Independent Türkçe''nin haberine göre, 47 yaşındaki kimliği açıklanmayan kadın, Almanya''nın kuzeyinde yer alan Rostock bölgesinde bir güneş enerjisi şirketinde çalışıyordu. İddialara göre kadın, çalıştığı firmaya ait 1 milyon euroyu (yaklaşık 10 milyon TL) hesabına geçirdi.

Ardından Mayorka''ya taşınan ve orada yaşamaya başlayan kadın, 2020 Kasım''da adanın merkezi Palma''da mahkemeye çağrılmıştı.

Bundan 4 ay sonra martta ailesi kadının bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini söyledi. Ancak firma buna şüpheyle yaklaşarak doğrulamak için özel dedektifler tuttu.

Sosyal medyada kadınla ilgili araştırma yapmaya başlayan dedektifler, kendisinin adada çok sık karşılaşılmayan türden bir dev kaniş köpek aldığını öğrendi.
Kanişler oyuncak, minyatür, orta boy ve standart olarak 4 farklı şekilde sınıflandırılıyor. Bunlar arasından çoğunlukla "dev" diye anılan standart kanişin boyu 60 santimetreye kadar ulaşabiliyor.

Daha sonra dedektifler, sosyal medyada fotoğraflarını gördükleri kanişe benzer bir köpeği gezdiren bir adamı gördü ve takip etmeye başladı.

Takip sonunda dedektifler adanın güneybatısında kalan Santa Ponsa''daki bir villaya kadar geldi ve kadının burada yaşadığını öğrendi.  

Mayorka polisi çarşamba günü zanlının gözaltına alındığını doğruladı. Yerel medyada yer alan haberlerde kefaletle serbest bırakılan kadının sahtekarlık yaparak kendini vefat etmiş gibi gösterdiğini itiraf ettiği bildirildi.

Ayrıca polis kadının ülkede bir süredir sahte kimlikle yaşadığını tespit ettiklerini belirtti.