Almanya’da 9 bin mülteci çocuk kayıp!

Almanya’da 9 bin mülteci çocuk kayıp!
Almanya Federal polisi bu yılın başından itibaren yaşları 14-17 arasında değişen kayıp mülteci çocuk sayısının 9 bine yaklaştığını açıkladı. Kayıp çocukların uluslar arası organ ticaretinde kullanıldığın bildiriliyor.

YENİÇAĞ / Özel / İstanbul

Türkiye’ye her fırsatta demokrasi dersi vermeye çalışan Almanya’da ortaya çıkan rakamlar dehşete düşürdü. Alman Federal Polisi Kriminal Dairesi, 1 Temmuz itibariyle 8 bin 991 mülteci çocuğun kayıp olduğunu açıkladı. Kayıp olan çocukların 867’i 13 yaşından küçük.

ALMAN MAKAMLARINDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Rakamların ortaya çıkmasından sonra açıklamalarda bulunan Alman makamları rakamların gerçeği yansıttığını ancak, kayıp çocukların suç örgütlerinin eline geçip geçmediğine ilişkin somut verilerin bulunmadığını açıkladı. Alman makamlar, mültecilerin sürekli yer değiştirdikleri ve kayıtlarını tutabilmenin mümkün olmadığını ileri sürdü.

AGİT UYARMIŞTI

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) mülteci çocukların çeşitli suç örgütlerinin eline geçebilecekleriyle ilgili önemli bir rapor yayınlamıştır. AGİT, yaklaşık 3 ay önce yayınladığı raporunda, mülteci çocukların sahipsiz ve korumasız olduklarını vurgulayarak, suç örgütlerinin hedefinde olduklarını vurgulamıştı.

MERKEL SESSİZ

Türkiye’deki darbe girişimiyle ilgili 1,5 ay sonra tepki veren Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, ülkesinde kayboldan 9 bine yakın mülteci çocukla ilgili herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekiyor.

Almanya yakın bir dönemde Türklerin Ermenilere soykırım yaptığını iddia eden yasayı parlamentoda kabul ederek, devletler arası krize neden olmuştu.

Son olarak Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gurbetçi vatandaşlara hitaben yapacağı canlı yayın konuşmasına, “güvenlik” mazeretiyle izin vermemişti. Merkel’in bu tavrı sonrasında Türkiye-Almanya ilişkileri kopma noktasına gelmişti.