Almanya’da uygunsuz maskelerin engellilere ve yaşlılara dağıtılması planlandı

Almanya’da uygunsuz maskelerin engellilere ve yaşlılara dağıtılması planlandı
Almanya'da Sağlık Bakanlığı'nın geçen yıl temin ettiği 1 milyon euro değerindeki kullanımı uygun olmayan maskeleri engellilere, sosyal yardım alanlara ve yaşlılara dağıtmayı planladığı ortaya çıktı.

Almanya’da skandal maske planı. Sağlık Bakanlığı’nın foyası ortaya çıktı

AA’nın Der Spigel''den aktardığı habere göre, Almanya Sağlık Bakanlığı 2020 senesinde 1 milyar euroluk temiz maske siparişi verdi.

Ancak yapılan araştırmalar sonucu, maskeler için sıcaklığa dayanıklılık testinin yapılmadığı ve bu nedenle kullanılma uygun olmadığı belirlendi.

Bakanlığın buna rağmen işe yaramayan maskeleri yaşlılara, engellilere ve geliri olmayan sosyal yardım alan kişilere dağıtmak istediği ve böylece ödenen 1 milyar euronun çöpe atılmasını engellemeyi amaçladığı vurgulandı.

Haberde, Sağlık Bakanlığı’nın söz konusu maskelerin dağıtımı konusunda Çalışma Bakanlığı’ndan dağıtım onayı istediği ancak buna izin verilmediği de aktarıldı.

"BU, İNSANLIK DIŞI UYGULAMADIR"

Almanya''da koalisyon ortağı olan Sosyal Demokrat Partili Lars Klingbeil, Sağlık Bakanlığı’nı eleştirerek, "Bu süreç ileri gitmek anlamına geliyor ve insanlık dışı uygulamadır." dedi.

SPD''li Angelika Glöckner de Sağlık Bakanı Jens Spahn''ın salgın sırasında birçok hata yaptığını belirterek, "Spahn bunu kabul etmek yerine şimdi örtbas etmeye çalışıyor. Engelli insanlar kötü kararların uygulanabileceği kobaylar değildir." dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI İDDİALARI REDDETTİ

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise Spiegel''in iddiaları reddedildi.

Açıklamada, "Federal hükümet maskelerin imhasıyla ilgili herhangi bir karar vermedi. Bu bakımdan ilgili iddialar ve bu haberin dayanaklarını bilmiyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Maskelerin kalitesine çok dikkat edildiği vurgulanan açıklamada, "Bakanlık test prosedürlerinde eksiklik tespit edildiği sürece, ürünleri kabul etmedi ve onlar için bir ödemede bulunmadı." bilgisi paylaşıldı.

İlgili Haberler