Atatürkçü boksöre suikast girişimi. Ailesi ile birlikte öldürmek istediler

Atatürkçü boksöre suikast girişimi. Ailesi ile birlikte öldürmek istediler
AKP karşıtlığıyla bilinen Almanya'da yaşayan Türk boksör Ünsal Arık, kendisine yönelik yeni bir suikast girişimi olduğunu dile getirdi.

AKP’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği için Almanya''da yaşayan Türk boksör Ünsal Arık, geçtiğimiz yıl bıçaklı saldırıya uğramıştı. Arık, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak kendisine yeni bir suikast girişiminde bulunulduğunu duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Arık, "Suikast girişimlerinizden arabamı beşinci kez götürüyorlar Ne zaman duracaksınız benim Tabutum taşındığı gün mü? Ailemi, arabamı evimi rahat bırakın size yakışır gibi kalleşçe arkamdan vurun bitsin ama benimle uğraşın bu konuda gerçekten yalvarıyorum sevdiklerimi rahat bırakın.” dedi.

Ayrıca, Arık video yayınlayarak “Bu zamana kadar bana verdiğiniz zararla ne elde ettiniz?" dedi.

ÜNSAL ARIK KİMDİR?

Ünsal Arık, 27 Ekim 1980 tarihinde Almanya''nın Regensburg şehrinde doğdu. Babasının adı Mustafa Arık. Aslen Düzceli. Almanya''da profesyonel boks yaşamını sürdürmektedir. Almanya şampiyonluğu olan Ünsal Arık, 2010 yılının Aralık ayında World Boxing Federasyonunda International şampiyonu oldu.

Mayıs 2015 ayında Almanya''da ringe çıkarken bir şarkı kullanmak yerine 10. Yıl Marşını kullanarak çıkması maçı izlemeye gelen bir çok Türk seyircisini duygulandırdı ve rakibini ilk raundda nakavt ederek dünya şampiyonu oldu. 

“BU ÜLKE ATATÜRK’ÜN”

Ünsal Arık 2014 yılında Tekirdağ’da ringe, “Bu ülke Atatürk’ün, Tayyip’in değil” yazılı tişörtle çıkmıştı. Arık, maçın ardından AKP’den bazı isimlerin televizyona çıkıp Erdoğan’dan özür dilemesi karşılığında kendisine 150 bin dolar teklif ettiğini ve ölüm tehditleri aldığını iddia etmişti.

Öte yandan, Almanya’da yaşayan boksör Ünsal Arık, “128 milyar dolar nerede?” sorusunu boks ringlerine taşıdı. 

DAHA ÖNCE DE KURŞUNLA TEHDİT EDİLMİŞTİ

Dana önce Alman gazetelerine verdiği röportajda Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) faaliyetlerini eleştiren Ünsal Arık’ın, arabasının camına zarf içinde tek kurşunlu tehdit mektubu bırakılmıştı. Ünal Arık tehditlerin AKP’liler tarafından yapıldığını öne sürmüştü. Arık’ı tehdit edenler daha sonra Alman polisi tarafından yakalanmıştı.

2016 Ocak ayında Dünya Boks Şampiyonu Ünsal Arık, kazandığı Dünya Şampiyonluk kemerini, Anıtkabir''e götürdü.

İlgili Haberler