Almanya'daki saldırgan, duvara hangi ifadeyi yazdı?

Almanya'daki saldırgan, duvara hangi ifadeyi yazdı?
Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 11 kişiyi öldüren ve annesini de öldürdükten sonra intihar eden saldırganın, saldırıdan önce bölgedeki bir duvara kendi internet sitesinin ismini yazdığı ortaya çıktı.

Almanya’nın batısında bulunan Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau kasabasında isminin sonradan Tobias R. olduğu öğrenilen bir saldırgan iki nargile kafeye silahlı saldırı düzenledi. Olayda ilk belirlemelere göre 11 kişi yaşamını yitirirken ölenler arasında Türklerin olduğu da doğrulandı.

SALDIRIDAN ÖNCE YAZILMIŞ

Alman polisleri, Türklerin iş yerlerinin yoğunlukta olduğu; saldırılardan birinin gerçekleştirildiği Kurt Schumacher caddesi üzerinde bir binanın duvarında saldırganın 'tobias-rathjen.de' isimli internet sitesinin adının yazılı olduğunu tespit etti. Polislerin incelemesi sürüyor. Yazının saldırıdan önce yazılmış olduğu belirtiliyor.

Alman gazetesi Bild, internet sitesi üzerinden saldırganın bir dairede ölü bulunduğunu yazdı. Saldırganın evdeki annesini öldürdükten sonra intihar ettiği açıklanırken, evde inceleme yapan güvenlik güçleri bir itiraf mektubu buldu. Tobias Rathjen’in bu mektubun yanı sıra bir videoyu da YouTube üzerinde paylaştığı ortaya çıktı. Videoda İngilizce konuşan ve farklı komplo teorilerini anlatan Tobias Rathjen’in İngilizcesinin çok düzgün olduğu ve sakince tane tane konuştuğu görülüyor.

Yerel basın, Tobias Rathjen’in de baskın yapılan evde olduğunu ve gözaltına alındığını yazdı. Bild’in haberinde Rathjen’in babasının saldırılardan sorumlu tutulmadığı belirtildi.

almanya-daki-saldirgan-saldiridan-once-duvara-12936896-4587-m.jpg

TERÖRİST VİDEODA NE ANLATIYOR?
Alman basını, Tobias Rathjen isimli saldırganın evinde bir video çekip bunu birkaç gün önce YouTube'a yüklediğini yazdı. Alman basını gelişmeyi, “Bu sabaha kadar internet üzerinden izlenebilen video bir evde çekildi. Videoda Tobias Rathjen, ABD'nin yer altında askeri üsleri var ve burada çocuklara işkence yapılıyor ve öldürülüyor. Burada şeytanlara tapılıyor. Amerikan vatandaşları uyanmalı ve bu kabusla savaşmalı” şeklinde aktardı.

Videoda Almanya'daki olası bir saldırı hakkında bir açıklama olmaması dikkat çekti. Videoyu değerlendiren Alman basını ve uzmanlar, saldırganın videoda çok sakince ve düzgün konuştuğunu aktarırken, İngilizcesinin akıcı olduğu belirtildi. Videoda farklı komplo teorilerinden bahseden Tobias Rathjen’in, sesler duyduğu ve bebeklikten itibaren izlendiğini söylediği belirtiliyor.