Almanya’dan ayrılan Suriyeliler Türkiye’yi tercih ediyor

Almanya’dan ayrılan Suriyeliler Türkiye’yi tercih ediyor
Almanya’dan ayrılan Suriyeli mültecilerin, vizesiz bir şekilde Türkiye sınırına kadar gelebildiği belirtildi. Yunan güvenlik güçleri tarafından görmezden gelinen mültecilerin 200 avro karşılığında Türkiye’ye geçirildiğine dikkat çekildi.

YENİÇAĞ/İSTANBUL

Türkiye’de, Suriyeli göçmen sayısı her geçen gün artarken, Avrupa ülkelerinde bu durumun tam tersi söz konusu. 2015 yılında Suriye ve Irak başta olmak üzere birçok ülkeden toplam 890 bin kişi, Macaristan ve Avusturya üzerinden Almanya'ya giriş yaparak iltica talebinde bulunmuştu.

Almanya’ya sığınan mülteci sayısının geçen yıl 185 bine düştüğü ifade edildi. Almanya Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, 2018’de toplam 185 bin 853 kişinin ülkeye giriş yaparak resmi sığınma başvurusu yaptığını ve Suriyeli mültecilerin ülkeden ayrılmaya başladığını söyledi.

“ÜLKEDEN AYRILANLARA EN AZ 500 EURO”

Arap basınında konu ile ilgili ilginç bir haber yayımlandı. hafryat.com’un haberine göre, oturma izni olmasına rağmen, Almanya'yı diğer ülkeler için terk eden Suriyeli sayısındaki artışın nedenleri çok farklı. Haberde mültecilerin, Almanya’nın sert sığınmacı politikalarını ve dil sorununu aşamadığı ifade edildi. Almanya’nın ülkesine dönmek isteyen Suriyelilere 500 ila bin 300 avro para verdiği ve yol masraflarını karşıladığı bildirildi. Almanya İçişleri Bakanlığı ise gönüllü olarak Suriye'ye geri dönenlerin yaşlı ve fakir olduğunu belirtti.

“200 AVRO VERİP TÜRKİYE’YE GEÇİYORLAR”

Alman yetkililerin, Uluslararası Göç Örgütü’nün (İOM) verdiği kararın dışında mülteci politikaları da oluşturduğuna da vurgu yapıldı. Almanya’dan ayrılan mültecilerin, ülkelerine dönmek yerine, Türkiye’ye gitmeyi tercih ettiği belirtildi. Vizesiz bir şekilde Yunanistan’a kadar gelebilen Suriyeli mültecilerin, Yunan güvenlik güçleri tarafından görmezden gelindiği, insan kaçakçıları tarafından 200 avro karşılığında Türkiye’ye geçirildiğine dikkat çekildi.

İlgili Haberler