Almanya’dan dikkat çeken Suriyeli kararı

Almanya’dan dikkat çeken Suriyeli kararı
Suriyeli sığınmacıların bayram tatillerinde ülkelerinde gitmeleri tartışılmaya devam edilirken, Almanya’dan çıkan bir karar dikkat çekti. Almanya İç İşleri Bakanı Seehofer tatillerde ülkelerine giden Suriyelilerin sığınmacı olarak kalmayacaklarını söyledi

Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacıların bayram tatillerinde ülkelerine gittikten sonra dönmeleri ile ilgili tartışmalar sürerken, Avrupa’dan dikkat çeken bir karar geldi. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, tatillerde memleketlerine giden Suriyelilerin ‘sığınmacı’ statüsün elinden alınacağını belirtti.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Seehofer, “Suriyeli sığınmacı statüsünü taşırken düzenli olarak tatil için Suriye’ye gidenler orada zulüm gördüğünü söylemekte ciddi olamaz” diye açıkladı.

Bu sorunun öncelikle Suriyelileri ilgilendirdiğini dile getiren Alman bakan, ama diğer yabancıların da memleketlerine gittiği öğrenilmesi durumunda sığınmacı statüsünün gözden geçirileceğini kaydetti.

Seehofer, “durumun müsait olduğunda” tüm Suriyeli sığınmacıları sınır dışı edeceklerini hatırlattı.

"SIĞINMACI STATÜSÜNDEN ÇIKARILMALILAR"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, geçici koruma statüsünde bulunan ve bayramda ülkelerine giden Suriyelilerin sığınmacı statüsünden çıkarılarak yapılan yardımların kesilmesi gerektiğini söyledi. Tanal, “Şartlar düzeldi diye bayramda vatanlarına dönmeleri halinde artık korumadan yararlanamaz” demişti.