Almanya'ya, İncirlik için bir ret daha

Almanya'ya, İncirlik için bir ret daha
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Ankara'ya geldi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında "Şu an itibariyle İncirlik değil Konya'daki NATO üssüne ziyaret mümkün" şeklinde konuştu.

'FETÖ' üyesi bazı askerlerin iltica başvurularının kabul edilmesi ve Alman parlamenterlerin İncirlik ziyareti başvurusunun reddedilmesi nedeniyle gergin olan Türkiye - Almanya ilişkilerini değerlendirmek üzere Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, bugün Ankara'ya geldi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu mevkidaşı Gabriel ile ortak basın toplantısında, "Almanya olumlu adım atarsa biz iki adım atarız. Almanya ile pozitif gündeme nasıl odaklanabiliriz onu görüştük" dedi. 

Bakan Çavuşoğlu, " Şu an itibariyle İncirlik değil Konya'daki NATO üssüne ziyaret mümkün" şeklinde konuştu. 

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel de, "Türk-Alman ilişkileri sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Kesinlikle darbe girişimlerine tahammül edilemez" dedi. 

Çavuşoğlu toplantıda şunları dile getirdi: 

"Malum gündem de bir de İncirlik ziyareti var bunu da değerlendirdik. Bizim önerimiz Brüksel'de de Sayın Cumhurbaşkanımızla Şansölye Merkel'in görüşmesinde de yaptığımız önerimiz şu anda Konya NATO üssüne Alman heyetinin ziyaret etmesidir. Bununla başlamakta fayda var ve bunları da İncirlik dahil biz hepsini bugün değerlendirdik. Şu an itibariyle İncirlik değil Konya'daki NATO üssüne ziyaret mümkün, daha önce de açıklamıştık. Netice itibariyle bugünkü ziyaret birazdan Sayın Başbakanımızla görüşeceğiz, Sayın Cumhurbaşkanımıza gideceğiz tarihi bir ziyarettir önemli bir ziyarettir. Bundan sonraki ilişkilerimiz için de umarım olumlu anlamda etkili bir ziyaret olur."

Gabriel, İncirlik Üssü'nü ziyaret etmek isteyen Alman parlamenterlerin listesini sunacak. Hükümet yetkilileri bu isimleri inceledikten sonra üs ziyareti konusunda karar verecek.

İlgili Haberler