Alparslan Türkeş’siz geçen on dört yıl

Sayın okurlarım, dört gün sonraki 4 Nisan, büyük Türkçü, Türk Dünyasının manevi, Türkçülük Hareketi’nin siyasi önderi, Bilge Başbuğ Alparslan Türkeş’imizi kaybetmemizin on dördüncü yıldönümüdür.
Türkeş, okuyan ve yazan bir insandı. 1950’li yıllarda, Nihâl Atsız Hoca’nın Orhun dergisinde, “Kazanoğlu” imzası ile yazdığı makaleleri, severek okuduğumu unutmuyorum. Tarih bilgisine meraklı, hafızası da çok kuvvetli idi. Geniş ufku, fikri üretimi ve organizasyon yeteneği vardı. Nazik insandı. Her mektuba cevap verirdi. Ve temiz bir Müslümandı.
Türk Milliyetçiliğini siyasi platformda temsil edecek kuruluşu 1965’li yıllarda Alparslan Türkeş ve fikrin yandaşı ülküdaşları ortaya koymuştur. CHP’sinden sonra en uzun ömürlü MHP artık, Türk Milliyetçilerinin toplumca yönetim görüşünün uygulanmasını yerine getirme çabası göstererek, faaliyetine devam etmektedir.
Siyasi oluşumumuzun önderliğini üstlenen Alparslan Türkeş, düşünce hayatı boyunca çok çile çekmiştir.
Bugün sağ olsaydı, Türk milliyetçi toplumun sevip saydığı “Ergenekon” sözünü yanlış kullanan cahillere, “Ergenekon yurdun adı/Börteçine kurdun adı” diyerek ders verirdi.

Bozkurt’un nefesi ensenizde dolanıyor

Sayın okurlarım, bugünkü yazımın ikinci başlığını, geçen hafta sonu Uşak’ta AKP’lilere seslenen MHP’mizin lideri Devlet Bahçeli’nin konuşmasından aldım. Devlet Bahçeli, yurdumuzda ayrışma başladığını belirten Kürt ve Türk arasında kurulmuş dört milyon aile bulunduğunu söyledi. Bölünmenin, işsizlik ve geçim sıkıntısından daha büyük tehlike olduğuna dikkat çeken Bahçeli,  “Bir kum tanesi bile verilmez” diye konuştu.
Uşak ve ilçelerinde seçim çalışmalarında bulunan Başkanımız şu mesajları verdi: “Bir buçuk yılda kurulmuş, sekiz yıl iktidarda olan AKP’den çok daha iyi ülkeyi yönetecek siyasi kuruluşlarımız vardır. Bunun biri vardır ki kararlıdır, azimlidir, yetişmiş kadrolarıyla ülkeyi yönetmeye taliptir. İşte bu parti, Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Herkes denendi, sıra Milliyetçi Hareket Partisi’ne gelmiş bulunuyor. Sizden, iktidar için destek istiyorum. Allahın izniyle 12 Haziran’da tek başına iktidar olacaktır... Korku İmparatorluğu yaratan AKP’lilere sesleniyorum: Bozkurt’un nefesi ensenizde dolanıyor.”
Sayın okurların, Türk Dünyası’nın Kutup Yıldızı olan Devletimizin üniter yapısına, TÜSİAD gibi dinamit koyma gayretinde olan köksüz kuruluşlar var. Bunlar, bizim sosyal dengemizi bozmaya çalışıyorlar ve enselerinde dolanan Bozkurt’un nefesinden habersizler. Türkiye’mizi bölmek için uğraşan çetelerin ve PKK’nin taleplerini kullanarak karşımıza çıkıyor ve özet olarak “Anayasa’da Türk milleti ve Türklük kavramı yer almamalı (!) üniter yapı esnemeli (!) ve ana dilde eğitim olmalıdır (!)” diyor.
Türk Milliyetçisi olarak bizler, daima  “Türkiye’miz, devleti ve milleti ile bölünmez bir bütündür.”  inancındayızdır.
Son günlerde gazete haberlerinden öğrendiğimize göre, TÜSİAD konuyla ilgili bir açıklama yapıyor ve  “çok tartışılan bu bölüm yirmi iki katılımcı açısından bağlayıcı olmayan, şahsi yorum ve değerlendirmeleri içeriyor, TÜSİAD’ın önerisi değil”  deniliyor. Yani, değişim meraklısı TÜSİAD değil, raporu hazırlayan profesörlermiş...

Yazarın Diğer Yazıları