Alparslan Türkeş'ten muhteşem Atatürk tanımı

Alparslan Türkeş'ten muhteşem Atatürk tanımı
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e saldırı ve hakaretlerin sürekli gündem olduğu bugünlerde MHP'nin efsanevi lideri Alparslan Türkeş'in Atatürk için yaptığı muhteşem tanım sosyal medyada yeniden hatırlandı...

Dün Ayasofya''da Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın da orda olduğu sırada Atatürk''e lanet okunması büyük tepki toplamıştı.  Daha önce de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya''daki ilk namazda da kılıç ile hutbe vermiş, Erbaş''ın "Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" sözleriyle Atatürk''ü hedef almış ve tepki yağmıştı.

ALPARSLAN TÜRKEŞ''TEN MUHTEŞEM ATATÜRK TANIMI

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk''e saldırı ve hakaretlerin sürekli gündem olduğu işte bugünlerde MHP''nin efsanevi lideri  Alparslan Türkeş''in Atatürk için yaptığı tanım sosyal medyada tekrar hatırlandı.

İşte Türkeş''in o tanımı yaptığı an:

Eski asker ve Siyasetçi Muzaffer Özdağ''ın 1964 yılında Türk Ocakları Genel Merkezi''nde Mustafa Kemal Atatürk hakkında verdiği bir konferansta  konuşmasının bir bölümünde “Benim kumandanım Sayın Alparslan Türkeş Atatürk’ün bir tanımını yapmıştır.” deyince bütün salon ayağa kalkar ve “Kendi sesinden dinlemek istiyoruz!” diye tezahürat yapar.

Alparslan Türkeş kürsüye gelir, Türk Ocaklıları selamlar, mikrofonu alır ve gür sesiyle ATATÜRK tanımını yapar:

“ATATÜRK, TÜRK’E AŞK, İNSAN SEVGİSİ, VE BİLİMİN ÖNDERLİĞİNDE İMAN DEMEKTİR!”

 

İlgili Haberler