Altay tribünlerinde tüyleri diken diken eden görüntü. Son zamanların en güzel kareografisi

Altay tribünlerinde tüyleri diken diken eden görüntü. Son zamanların en güzel kareografisi
Altay-Konyaspor maçına taraftarı, Mustafa Kemal Atatürk'ün yer aldığı Kuvayı Milliye kareografisi gerçekleştirdi.

Spor Toto Süper Lig''in 23. haftasında Altay, evinde Konyaspor''u konuk etti. Maçın başlama düdüğünden önce Altay taraftarının hazırladığı kareografi, tüyleri diken diken etti.

Altay taraftarının, maça damga vuran kareografisinde, Mustafa Kemal Atatürk, Hasan Tahsin, Mustafa Necati, Fahrettin Altay ve Vasıf Çınar yer aldı. Figürlerin altına, "Kuvayı Milliye''nin kulübü Altay" yazıldı.

MUSTAFA DENİZLİ''YE YOĞUN İLGİ

Altay taraftarı, geçtiğimiz günlerde istifa ederek, Altay ile yollarını ayıran Mustafa Denizli''ye ayrı bir kareografi hazırladı. Kareografide, Mustafa Denizli''nin "yuvam" dediği kulüpte oynadığı yıllar ve teknik direktörlüğünden görseller kullanılırken, "Teşekkürler Büyük Mustafa" yazısı yer aldı.

ALTAY KULÜBÜ''NÜN KUVAY-I MİLLİYE ÖNEMİ

Ülkenin Kurtluş Savaşı yıllarında, 16 Ocak 1914 tarihinde İzmir''de kurulan Altay Spor Kulübü, düşman işgalini sonlandırmak için önemli mücadeleler verdi. Kulübün kurucularından Fahrettin Kerim Paşa, Altay soyadını, Mustafa Kemal''in, “Ben de seni tebrik eder; Altay gibi şanlı, şerefli günler dilerim” sözleriyle almıştır.

İzmir’in Yunanlılar tarafından işgaline karşı çıkmak için kurulan Redd-i İlhak Cemiyeti’nin kurucuları arasında, yine Altay Kulübü’nün kurucularından Hüseyin Vasıf Çınar Bey de vardır. Bu cemiyet, Kuvayı Milliye hareketinin başlamasını sağlamış ve İzmir’in Yunanlılar tarafından işgaline karşı koymuştur.

İlgili Haberler