Altay'ın yeni stadının isminin Mustafa Denizli olmasını istemeyen AKP'li ünlü siyasetçi kim? Hıncal Uluç'tan bomba iddia

Altay'ın yeni stadının isminin Mustafa Denizli olmasını istemeyen AKP'li ünlü siyasetçi kim? Hıncal Uluç'tan bomba iddia
Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, yarın açılışı yapılan olacak olan Altay Alsancak’ın yeni stadının ismi ile ilgili bomba bir iddiada bulundu.

Türkiye’nin en köklü kulüpleri arasında yer alan Altay yeni stadına kavuşuyor. 26 Kasım 2021 Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla stadın açılışı gerçekleşecek.

Açılışa bir gün kalan Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç’tan dikkat çeken bir iddia geldi. Uluç, yeni stadın isminin Altay’ın efsanesi Mustafa Denizli olmasına AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan’ın karşı çıktığını ileri sürdü.

Uluç’un “Yaşarken unutulan dev adam!.. Güngör Denizaşan!..” başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

MEĞER KİMMİŞ?..

Bana İstanbul''da kulağı fevkalade delik bir arkadaşım, "Benden duymuş olma sakın" diye söylemişti. Ağbim Öcal, dün Türkiye''de yazınca açığa çıktı. Yarın açılacak Altay Alsancak Stadı''na doğal adıyla "Mustafa Denizli Stadı" denmesine karşı çıkan siyasi meğer Alpay Özalan''mış..

Futbol hayatında bir tek özellik var.

Avrupa Kupası''na tarihte ilk kez 1996''da katıldık ya.. 1-0 yenilgimizle biten bir maçımız vardı Nottingham''da galiba.. Ordaydım. Ama rakibi bile tam hatırlamadığım o milli maçta hatırladığım birisi var..

Mesut''un Galatasaray''a attığı golü hatırlıyor musunuz.. Benzeri pozisyon. Alpay müthiş fiziği ve hızı ile adama hemen yetişti. Dokunsa, santranın oralardan faul.. Ama dokunmadı. Sadece takip etti.. Peşinden gidip durdu ve adam da golü attı.

1-0 yenilgimize sebep olan golü ne kurallar içinde, ne de taktik faulle önledi, Alpay.. Yani bugünkü "siyasi" arkadaşımız..

Tam siyasi bir tercih değil mi, maçta yaptığı, pardon yapmadığı hareket?. Ertesi gün Ada gazeteleri maçtan çok Alpay''ı yazdılar.. Ona bir de Centilmenlik Ödülü verdiler iyi mi? Takım yenilsin, ama kendi ödül alsın.. İşte "siyasi" olmak bu değil mi?.

Bütün İzmir değil, bütün ülke "Mustafa Denizli Stadı"nın açılışını bekliyor, Sayın Cumhurbaşkanım!.

MUSTAFA DENİZLİ OLMASI BEKLENİYORDU

Alsancak Stadı''nın yeni ismi konusunda meraklı bekleyiş devam ederken stada Türk futbolunun en önemli teknik adamlarından Mustafa Denizli''nin adının verilmesi gündeme geldi. Halen futbolcu olarak efsanelerinden olduğu Altay''ı çalıştırıp takımı geçen sezon 18 yıl sonra Süper Lig''e taşıyan 72 yaşındaki Mustafa Denizli, kariyerinde Galatasaray , Fenerbahçe ve Beşiktaş ''ta ayrı ayrı şampiyonluk yaşayan tek teknik direktör oldu. Denizli, A Milli Takım''a 2000 Avrupa Şampiyonası''nda çeyrek final oynattı.

Mustafa Denizli, Altay''daki futbolculuğu döneminde Alsancak Stadı''nda Türkiye Kupası''nda şampiyonluk yaşadı. Halen maçlarını Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı''nda oynayan Süper Lig ekibi Altay ile Spor Toto 1''inci Lig temsilcisi Altınordu''nun ligin ikinci devresinde müsabakalarını Alsancak Stadı''nda yapması bekleniyor. Stadın tahsisi için yıkılmadan önceki son kiracısı konumundaki Altay ve 1962 yılında eski halk sahasını Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü''ne devredip karşılığında Alsancak''tan hak talep eden Altınordu''nun çekişmesi de devam ediyor.

İlgili Haberler