Altın fiyatlarında kime inanacağız, biri düşecek diyor diğeri çıkacak

Altın fiyatlarında kime inanacağız, biri düşecek diyor diğeri çıkacak
Altına yatırım yapan vatandaşlar altın ne kadar? altın fiyatları ne kadar? sorularının yanıtlarını ararken son dönemde altın fiyatlarında yaşanan iniş çıkışlar ve oda başkanlarının açıklamaları kafalarda karışıklık yarattı.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada altının 340 TL’ye kadar düşeceğini söylerken İzmir Kuyumcular Odası Başkanı ise düğün sezonuyla beraber altında patlama yaşanacak açıklamasında bulundu.

Normalleşme süreci ile düğünlerin de başlaması gündeme geldi. Kuyumcu sektörünün pandemi nedeniyle yüzde 50 daraldığını söyleyen İzmir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Baransel, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte iptal edilen ve yeni yapılacak düğünlerle birlikte sektörde patlama yaşanabileceğini ifade etti. 

'SEKTÖR CANLANMAYA BAŞLAYACAK'

Normalleşme süreciyle birlikte düğünlerin de başlamasıyla sektörün rahatlayacağını belirten İzmir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Baransel, "Sektör pandemi nedeniyle sıkıntıya girdi, ancak düğünler başladığında inşallah çıkacağız. Korona virüs nedeniyle yüzde 90'ımız kapalıydı. Sonradan 12.00-17.00 arasında açılış yaptık. Ardından 10.00- 19.00 arası yaptık. Şimdi normal şartlara döndük. Örf ve adetlerimize göre düğünler takı mutlaka olması gerekiyor.

Bu süreç içerisinde düğünler olmadığı için sektör sadece yatırımcılara hizmet verdi. Yeni dönemde, yapılamayan düğünler gerçekleştirilecek. Normalde her hafta 50-100 kişi düğün yapıyorsa, şimdi bir anda patlama olacak. Bunun da bizim sektör için olumlu etkileri olacağını düşünüyorum. Yüzde 50 kaybımızı ve açığımızı kapatırız diye düşünüyorum" dedi.
dugun-sezonu-ile-altin-satislarinda-patlama-beklentisi-3864-dhaphoto1.jpg

"ALTIN 350 TL'YE DÜŞECEK" DEMİŞTİ

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, 1 Haziran'da piyasaların kademeli olarak normale dönmeye başlayacağını belirterek, "Sektörün nispeten kapalı durumu nedeniyle geçtiğimiz iki aylık süreçte altının alış- satışı arasındaki makas açılmıştı. 1 Haziran’la birlikte alış satışı arasındaki makasın hızla kapanacağını söyleyebiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler