Dolardaki artış sonrası altın fiyatlarında sert dalgalanma!

Dolardaki artış sonrası altın fiyatlarında sert dalgalanma!
Enflasyon verilerinin açıklamasından sonra gram altın fiyatlarında bugün sert hareket yaşandı. Gün içerisinde 468 TL'ye kadar yükselen gram altın, daha sonra 462 TL'ye çekildi.

Korona virüse karşı geliştirilen aşı haberleri ile düşüşe geçen ons altının ve iç piyasada ekonomi yönetiminde yaşanan değişimler sonrası 7.50 seviyesine kadar düşen dolar kurunun etkisiyle gerileyen altın fiyatları, bugün sert dalgalandı.

ENFLASYON VE YÜKSELEN DOLAR ETKİLEDİ

TÜİK tarafından açıklanan 2020 yılı Kasım ayı enflasyon verisi beklentilerin çok üzerinde gelince dolar ilk tepki olarak 7.91 seviyesine kadar yükseldi. İç piyasada bu durum gram altın fiyatlarına yükseliş olarak yansıdı. Dolar kuru daha sonra kazanımlarını geri verse de gram altın, ons altın fiyatlarında yaşanan yükselişten destek bulmaya devam ediyor. Ons altın fiyatı bugün 1.843 dolara kadar yükseldi.

"ARTIŞ BEKLİYORUM"

Sözcü'nün haberine göre, önümüzdeki dönemde altın fiyatlarının seyri ile ilgili dün değerlendirmelerde bulunan İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarında aşı iyimserliğinin sona erdiğini ve tekrar yükseliş hareketinin başlamasını beklediğini belirtmişti.