Altın Kelebek'te İbrahim Tatlıses'e verilen ödüle kadınlar isyan etti. Yıllar önceki videosu yeniden gündeme geldi

Altın Kelebek'te İbrahim Tatlıses'e verilen ödüle kadınlar isyan etti. Yıllar önceki videosu yeniden gündeme geldi
Altın Kelebek Ödülleri'nin bu yıl 47.'si düzenlendi ve dün akşam kelebekler sahiplerini buldu. İbrahim Tatlıses'e 'yaşam boyu onur' ödülü verilmesi sosyal medyada büyük tepkiyle karşılandı. Tatlıses'in yıllar önce jüriyken bir yarışmacıyla konuşması gündeme getirildi.

Geçtiğimiz yıl korona virüs nedeniyle yapılamayan Altın Kelebek Ödülleri''nin bu yıl 47.''si yapıldı. Gecede ödüller sahiplerini buldu. Televizyon ve müzik dünyasının ‘en iyilerinin’ ödüllendirildiği geceyi oyuncu Cem Davran ve Çağla Şıkel sundu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ödül alanlar tartışma yarattı.

TATLISES''E VERİLEN ÖDÜL TARTIŞMA YARATTI

Ancak geceye İbrahim Tatlıses''e verilen ödül damga vurdu. Sosyal medyada birçok kullanıcı 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü''nde İbrahim Tatlıses''e ''yaşam boyu onur'' ödülü verilmesine tepki gösterdi.

YILLAR ÖNCEKİ VİDEOSU GÜNDEM OLDU

Bazı kullanıcılar, Tatlıses''in yıllar önce jüri üyesi olduğu Popstar programında bir kadın yarışmacıyla olan konuşmasını paylaşmaya başladı. Tatlıses, yarışmaya katılan kadın yarışmacının bir başka yarışmacıyla el ele tutuştuğunu söylemiş, bunun üzerine büyük tepki görmüştü.

HERKESÇE ALKIŞLANDI

Gecede ödül alan tüm kadın ünlüler konuşmasında ''kadın hakları, kadın cinayetleri, kadına şiddet, taciz'' gibi konulardan bahsederken, ödül verilirken herkes Tatlıses''i alkışladı.

Öte yandan birçok sosyal medya kullanıcısı, Tatlıses’in kadına yönelik şiddet olaylarını ve şiddet içerikli ifadelerini hatırlattı.