Altın sahipleri için vakit geldi: "Yarın son gün hazırlığa başlayın"

Altın sahipleri için vakit geldi: "Yarın son gün hazırlığa başlayın"
Fed'in faizi artırım kararının ardından altın fiyatlarında ciddi bir düşüş gözlemlenirken, altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, gelecek hafta itibariyle düşüş trendinin tersine döneceğini ve emtia piyasalarının yükselişe geçeceğini belirterek, "Düşük fiyattan alım yapmak için yarın son fırsatınız" ifadelerini kullandı.

Türk lirasının son yıllarda yaşadığı hızlı değer kaybının ardından birikimini altın olarak muhafaza etmeye karar veren milyonlarca vatandaş, dün açıklanan ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında altın fiyatlarında yaşanacak hareketlenmelere dikkat kesilmiş durumda.

Kapalıçarşı'nın nabzını tutan piyasa kahini İslam Memiş, toplantı sonrasında yaşanan fiyat dalgalanmaları için "Her şey beklediğim gibi gerçekleşti" ifadesini kullanırken, altın fiyatlarında yarın itibariyle yaşanacak gelişmeler hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Memiş, düşük fiyattan alım yapmak için yarın son bir fırsat penceresinin açılacağını belirterek "Vakit geldi" dedi ve yatırımcılara şu sözlerle seslendi:

"GELECEK HAFTA ALTIN UÇUŞA GEÇECEK"

"Faiz kararının ardından 1980 dolar sınırını test eden altın, daha önceden uyarısını yaptığımız gibi gün içerisinde 1940 dolar seviyelerine kadar inmiş oldu. Bu inişler yarın itibariyle devam edebilir ancak gelecek hafta itibariyle, özellikle Ağustos'un ilk haftasında ons tarafında 2000'in üzerine yönelik yeni ataklar bekliyorum.

Bu yüzden herkese söylediğim şey "Vakit geldi". Toplantı sonrasında Powell'ın konuşmalarıyla birlikte her türlü varlık türünün, dolar karşısında değer kaybedeceğini tahmin etmiştik. Şimdi ise durum tersine dönecek ve dolar endeksinde bir gerileme yaşanırken, altın ve Euro tarafında yeni yükselişler gözlemlenecektir. Şahsen ben bugün 4000 dolar kadar bir birikimimi dolar tarafından altına kaydırdım.

Yarın fiyatları takip edeceğim ve altında yeni düşüşler olması halinde elimde tuttuğum kalan kısmı da altın alımı için kullanacağım. Sizlere de tavsiyem, hiçbir zaman tek bir yatırım aracına bütün birikiminizi yatırmamanız yönünde.

"GRAM ALTINI BİR DAHA BU KADAR UCUZA BULAMAZSINIZ"

Gün içerisinde resmi kur tarafında 1673 liraya kadar gerileyen bir gram altın vardı. Kapalıçarşı piyasalarında ise 1710 liraya kadar düşüş görüldü. Gördüğünüz gibi arada ciddi bir makas var. Gösterge kur ile dolaşımda olan kur birbiriyle örtüşmüyor. Benim tavsiyem, yılın ilerleyen aylarında ve özellikle de ağustos ayı ile birlikte hem ons tarafında hem de dövizde yaşanacak hareketlenmelerle birlikte gram altın/TL hızlı bir yükseliş yaşayacaktır.

Şu an için bu fiyattan alım yapmanın eşi benzeri zor bulunacak bir fırsat penceresi olduğunu düşünüyorum. Günlerdir uyarılarda bulunuyorum, beni dinleyen birçok arkadaş zaten alımını yaptı. Dinlemeyen, görmeyen, rastlamayanlar için de şu an burada söylüyorum. Yılın ilerleyen ayları altının dönemi olacaktır.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR YÜKSELECEK?

Kafalarda en çok dönen soru bu. Net bir cevap vermek mümkün olmasa da, döviz tarafını kestirememekle birlikte ons altının yıl sonuna kadar 2150 ve 2250 dirençlerini aşmasını bekliyorum. Burada döviz tarafından bir destek verilmesi halinde gram altının çok rahat bir şekilde kendisini 2000 lira üzerine atacağını söylemek mümkün.

Altındaki yükseliş dalgalı olacaktır. Uzun vadeli yatırımlarda pozisyonunu koruyanlar kazanacak olsa da, kısa süreli gir-çık hareketlerde ters ayakta yakalanma ihtimaliniz mevcut. Her zaman söylediğim gibi altın kesintisiz bir yükseliş göstermeyecek. Evet, yükselecek ancak sert düşüş hareketleri de olacaktır. Buralarda panik satışı yapmak, telafisi olmayan pişmanlıklara neden olabilir.




YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar