İslam Memiş'ten flaş tahmin. Altın ve doları düşürecek gelişmeyi açıkladı

İslam Memiş'ten flaş tahmin. Altın ve doları düşürecek gelişmeyi açıkladı
Altın uzmanı İslam Memiş altında ve dolarda yaşanacak gelişmelere ilişkin tahminlerde bulundu.

Merakla takip edilen altın fiyatlarında dalgalanma devam ederken, gram altın kritik eşik olarak ifade edilen 1000 TL seviyesini aştı ve yükselişini sürdürüyor.

GRAM ALTIN 6 AYIN EN YÜKSEĞİNDE

Yurt Gazetesi''nde yer alan habere göre, son 6 ayın en yüksek seviyesini gören gram altın 1029 liraya yükseldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise altın fiyatlarındaki artışı yorumladı. Dolar ve altında düşüşler beklediğini aktaran İslam Memiş, Venezuela operasyonun detaylarını anlattı. Venezuela’dan gelecek olan altın takviyesi ile dolar ve gram altında düşüş beklediğini belirten Memiş, gram altın için destek seviyesini açıkladı.

TÜRKİYE-VENEZUELA İLİŞKİLERİ VE ALTININ DURUMU

Dolarda sınırlı düşüş devam ederken Hazine ve Maliye Bakanlığı''nın açıkladığı son program ve GES’in etkilerinin nasıl olacağı merak konusu. Kritik hafta öncesi altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Türkiye ve Venezuela arasındaki ilişkiye dikkat çekerek, Venezuela’nın altınını fiziki olarak koruyan tek ülke olduğunu vurguladı. 

İSLAM MEMİŞ, "TÜRKİYE''NİN SICAK PARAYA İHTİYACI VAR" DEDİ

Bunun iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Memiş, Türkiye’nin sıcak paraya ihtiyacının olduğunu belirtti. İslam Memiş, Venezuela ile atılan adımların altın fiyatlarındaki yükselişleri söndürebileceğini belirtti.

TÜRKİYE''DE DOLAR NEREYE GRAM ALTIN ORAYA

Venezuela altınının Türkiye’de işlendiğini bildiren İslam Memiş, bunun Türkiye finansı açısından önemli bir fırsat olacağını söyledi. "Bugünlerde Türkiye’nin nakite ihtiyacı vardır. Bu nakit ihtiyacını karşılamak için bence iyi bir fırsat yakalamış oldu. Ama içeride gram altın piyasası tamamen dolara bağlı. Türkiye’de dolar nereye gram altın oraya. Şimdi yukarıda bir bölgedeyiz. Bence bir ay gibi bir süreç beklemek lazım, bir düşüş öngörüyorum hem gram altında hem döviz kurlarında." dedi.

İlgili Haberler