İslam Memiş'ten çok kritik dolar ve altın tahmini

İslam Memiş'ten çok kritik dolar ve altın tahmini
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş gram altın ve doların düşeceği seviyeyi açıkladı. "Elinizi çabuk tutun" diyen Memiş "Dolar kuru 16,75'e, gram altın 980 seviyesine kadar gerileyecek. Sonunu düşünen kahraman olamaz" diye konuştu.

Elinizi çabuk tutun

Milli Gazete''nin haberine göre, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Hazine ve Maliye Bakanlığı''nın açıkladığı Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi (GES) duyusundan sonra elinde altın ve döviz olanlara satın talimatında bulunmuştu.

TL''ye destek vermek için döviz sattıran İslam Memiş, gram altın ve doların düşeceği seviyeyi de verdi.

FED''in 75 baz faiz artışından sonra piyasalar hareketlenmeye başlarken, dolar kuru 17,32 seviyelerini geçti. Gram altın ise son 1 ayda 900 lira seviyesinden 1020 liraya kadar çıktı.
Tahminleri ile bilinen Piyasa Uzmanı İslam Memiş, düşüşlere dikkat çekerek gram altın ve dolar için direnç seviyelerini verdi.

PETROL FİYATLARI UÇACAK

Elinde döviz ve altın tutan yatırımcılar için yeni seviyeleri veren İslam Memiş şunları kaydetti:

"Dolar 17,30 üzerinde kapanış olursa 17,50 direnç seviyesini takip edeceğiz. 16,50 ise direnç seviyesi. Gram altı ise 1010 lira seviyelerinde. Gram altında 950 seviyesi direnç seviyesi. Altının ons fiyatında boğa piyasası görülebilir. Yani yükseliş görülebilir. Dünyada değerli metaller arasında en çok baskılanan emtia gümüş. Petrol fiyatlarında yeni rekorlar gelecek. Çünkü hala Rusya etkisi var."

 "ENFLASYON DÜŞMÜZ"

Gelecekte enflasyonun düşme olasılığının olmadığını ifade eden İslam Memiş, "Enflasyonun düşeceğini öngörmüyorum. Bundan dolayı ev araba arazi alacak olanlar elini çabuk tutmalı. Dolar kurunda 16,75''e kadar gerileyince ve gram altın 980 seviyesine gerileyince tekrar yorum yapacağım. Sonunu düşünen kahraman olamaz. Bu süreçte kazanan biz olacağız" diye konuştu.

İlgili Haberler