İslam Memiş doların kaç lira olacağını açıkladı

İslam Memiş doların kaç lira olacağını açıkladı
Altın uzmanı İslam Memiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı paket sonrasında kısa vadeli düşüş olacağını söyledi. Tarih tekerrür edecek diyen Memiş, "Dolar yeniden 18 TL olacak" dedi.

Yatırımcıları çok kritik tüyoyu verdi 

Medyatava TV Gündem programında Ceylin Çağatay''ın sorularını yanıtlayan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasadaki güncel durumu değerlendirdi. İslam Memiş, geçtiğimiz günlerde TGRT Haber canlı yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Haziran ayının başında yeni ekonomik paketi açıklayacağını söylemişti. 

DOLAR 18''İ DE GÖRECEK 20''Yİ DE 

Dolar 18 TL''yi unutmaz diyen Memiş, yeni paketin açıklanması sonrasında dolar kurunun düşeceği seviyeyi açıkladı. Memiş "Aralık ayında gördüğümüz hızlı çöküşleri beklemeyin. Kısa vadeli bir iyimserlik ve kısa vadeli bir gerileme göreceğiz. Teknik olarak dolar TL kurunda 16.15, 16.05 ve devamında 15.88 lira seviyelerini beklerseniz iyi olur. Benim nazarımda 15.88 lira alttaki kişi geri çekilmeler biraz mümkün değil gibi" dedi. 

Memiş "Döviz kurları son 20 yıldır her zaman değer artışlarına devam etti. Gram altın gram gümüş farklı enstrümanlar bu şekilde değer artışlarına devam eder. Mesela Aralık ayındaki 18 lira seviyesi tekrar görüldüğü zaman bir yıl sonra 20 lira gördüğümüz zaman bu sefer 20 lira olacak mı diye sorgulanacak. 20 liranın üstüne çıktığı zaman da o seviyeleri konuşacağız. Yani tarih tekerrür edecek" diye konuştu. 

YENİ PAKET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yeni ekonomik paketin ne zaman açıklanacağına ilişkin İslam Memiş, "Beklediğiniz yeni ürünle alakalı bir zamanlama tarihi net olarak belirlenmiş değil. Haziran''ın ilk haftası veya ikinci haftasında bu paketi bekliyoruz. Bu beklentimizi ise konunun muhatabı olan bakan beyden (Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati) alıyoruz. Yeni bir ürün açıklayacağız deniliyor" dedi.

Memiş "Bu ürün açıklaması ile birlikte yüksek bir enflasyon verilecek. Yüksek bir enflasyon demek TL''nin rahat bir nefes alması, döviz kurlarının ise düşüşe geçmesi anlamına geliyor. Ama yükseliş trendi nereden başlamıştı 14.70 seviyesinden en iyimser rakam ise 15.88 seviyesi. O yüzden bu gerileme çok düşük olmayacak. Bütün döviz birimlerindeki kısa vadeli bu düşüş yatırımcısına, ticaret yapanlara bir fırsat sunmuş olacak" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler