Altının durumu aşıya bağlı

Altının durumu aşıya bağlı
Altın piyasalarını değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Koronavirüs vakalarının güvenli liman olarak kabul edilen altın fiyatlarına ciddi baskı yaptığı belirterek, geçtiğimiz hafta ABD'den gelen aşı bulundu haberinin piyasalara etkisine dikkat çekti ve "Aşı bulunduğu zaman altında normal fiyatları göreceğiz" dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, koronavirüs sürecinde sürekli yükseliş trendinde olan altın piyasalarını yorumladı. 

 

"AŞI BULUNDUĞU ZAMAN GERÇEK FİYATLARI GÖRECEĞİZ"

Geçen hafta altının ons ve gram fiyatında bir günlüğüne de olsa bir düşüş görüldüğünü belirten Memiş, "Haber akışının kaynağı şuydu. ABD'de virüs ile ilgili aşı bulunduğu ile alakalı haber akışı geldi. Doğru ya da yanlış. Sağlıklı ya da değil. Ama böyle bir haber akışı bir günlük satışları bile hızlandırdı. Gerçekte böyle bir şey olduğu zaman biz gerçek fiyatlamaları göreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Uzman isim, "Diğer yandan da gerçek piyasa oyuncularına bakıyorsunuz gerçekten de kazanıp da uzun vadeli bir borsaya giriş var mı? Bana göre yok. Dünyada şu anda gerçekten para kazanıp da insanlar fiziki altına yatırım mı yapıyor? Hayır. Sadece piyasada kazanmak için giriş yapıyorlar" dedi.

Pandemi ortamında ekonomilerin aldığı ağır tahribatın ortada olduğunu vurgulayan Memiş, "Dolayısıyla insanın önce para kazanıp sonra kazandığı parayı altın olarak biriktirmesi lazım. Ama dünyada şu anda böyle bir ekonomi yok" diye konuştu.

"ÇOK YAKIN BİR TARİHTE MERKEZ BANKALARI..."

Merkez bankalarının ciddi anlamda altına talebini sürdürdüğünü ifade eden Memiş, "Komplo teorisi de olabilir ama bana göre çok yakın bir tarihte merkez bankaları altın veya gümüşü gerçek bir rezerv para olma adımını yapabilirler" dedi.

Merkez bankalarının son 3 yıldır altın stoklarındaki artışı yorumlayan Memiş, "Bence merkez bankaları altını rezerv bir para birimi olarak kullanmaya hazırlık yapıyor olabilirler" değerlendirmesinde bulundu.

"ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?' SORULARININ CEVABINI BULMADAN BENCE MALİYET YAPMAK RİSKLİ"

Altın fiyatlarını aslında düşürecek çok etmenin olduğunun altını çizen Memiş, "Pandemi ortamında toparlanma devam ederken veriler iyi bir şekilde gelirken altın neden yükseliyor sorularının cevabını bulmadan bence maliyet yapmak riskli" dedi.

Uzman isim, "Bence önümüzdeki aylarda verilere baktığımız zaman altında geri dönüşün noktasındaki hızlanmanın biraz daha Haziran ve Temmuz ayındaki rakamların yoğun olduğunu görebiliriz" yorumunu yaptı.