Alyuvarlarımız bile top şeklinde

Bir ülkedeki bilgi yarışmalarında "hem penaltı hem gol diyen spiker kim?" diye soruluyorsa, olay tamamdır. Bu arada doğru cevabın İlker Yasin olduğunu belirtip devam edeyim. Kim Milyoner Olmak İster'deki sorunun diğer şıkları arasında Ertem Şener, Murat Kosova ve Ercan Taner de vardı.

En beğenilen yemek programı Gelinim Mutfakta'ya bakıyoruz Karadenizli yarışmacı Bordo-Mavi kıyafetlerle gözüküyor. Boynunda koca bir atkı. Üstünde "Bize Her Yer Trabzon" yazısı var. Bu yazıyı tekrarlayıp durdu. Horonu da ihmal etmedi. Tek arıza olan bant yayının azizliğine bile boş verdik: "Bir gece önce Trabzon mağlup olmuştu." Buraya aldıklarım sadece iki örnek. İstediğiniz kadar çoğaltabilirim.

Fenerbahçeli değilim ama bu takımın taraftarına bayılıyorum. Özellikle de basketbol maçlarına gidenlere. Her hâlde farkındasınızdır; "Euorleague'deki her zaferden"sonra neyle final yaptıkları meydanda. Eski adıyla Sakarya, yeni ismiyle İzmir marşını söylüyorlar hem de nasıl güzel ve ahenkli. İnsanın tüyleri diken diken oluyor.

Eskiden yeniye

Yoksa, Galatasaray'dan 0-2'den, Beşiktaş'tan 0-3'ten gelip beraberliği kurtarmaya "Şampiyon olmuş gibi" sevinmeleri fazla abartılı. Ancak sizlerle de paylaştığım bir anımı tekrar yaşadığımı söylemeliyim.

Hani merhum Kemal Ilıcak'ın Fenerbahçe'nin 2-1 öndeyken beni arayıp "na'ber"deyişi, peşinden de Şifo Mehmet'in son saniyede attığı beraberlik golü unutulmazlardandı. "Çizgiyi geçti, geçmedi" tartışmalarının sona ermesi bile yıllar sürdü. Piero'yla ancak "evet goldü" diye karar verilebildi. Onun kadar olmasa bile Fenerbahçe'nin dönüşleri benzeşiyor.

Öyle bir toplum hâline geldik ki, damarlarımızda dolaşan al ve akyuvarlar şekil değiştirdi. Kırmızı-beyaz renkli minik toplar hâline geldiler.

Prekazi-Tüfekçi

TRT Spor'la devam edeceğim. Bir dönemin başarılı futbolcusu Cevad Prekazi konuk edildi. G. Saray alt yapısında görev alması için yapılan çağrıyı neden reddettiğini açıkladı. Kulübün yabancılarının disiplin sorunu yaşadıkları gördüm, diye anlattı. Fatih Terim'i kızdıracak laflar da etti.

Bence en önemli kurgu, takım arkadaşı İlyas Tüfekçi'yle görüntülü buluşmalarıydı. Sahaların en çabuk ismi Tüfekçi'nin yatağa bağlı hâli yürekleri acıttı. Kendisine acil şifalar dileklerimi yolluyorum.

Yara açanlar

Bazı yanlışlıkları ise kötü hatırlıyoruz. Mesela a Spor'da Selim Soydan'ın devirdiği çamı kayda geçirdik. Sözünü ettiğim Emre Bol veya Turgay Demir'e ait olmadığı için geçiştiremedim.

Soydan'ın, Levent Tüzemen'in sözünü kesip Galatasaray'la alay edişini hiç yakıştıramadım. Bu futbolcu eskisi dalga geçmenin sınırlarını aştı.

Soydan, Türk futbolunun en önemli başarılarını elde etmiş koca bir camiayla alay etme hakkını nereden buldu.

Anahtar teslimi

Cim-Bom'da tuhaf bir kurgu var. Kulüp Başkanı Mustafa Cengiz şimşekleri üstüne çekmemenin formülünü buldu; "İhaleyi anahtar teslimi Terim'e bıraktı."

Abdürrahim Albayrak'la birlikte "En büyük hoca, başka büyük yok" diye bağırıp duruyorlar. Türkçe konuşma sıkıntısı olan başkan vekili ise bazen İngilizce yapıyor; "I love you hoca!"

Kim yarattı?

"VAR tartışmaları" temcit pilavı gibi. Bu organizasyonu yönetenlere bakıyoruz, sahada neyseler, "loş oda"da da aynılar. En fazla eleştirilenlerin başında Ali Palabıyık geliyor. Peki bu briyantin sever hakemi kim parlattı? Tabii ki Aziz Yıldırım. TFF, dolayısıyla MHK ile kapıştığı dönemde kulübünün maçlarına hep onu istedi. Bir ara Hıncal Uluç bile isyan etti. Daha hakem listeleri açıklanmadan "Fenerbahçe maçına yine Ali Palabıyık verilmiştir" diyordu.

Bıyıksız Palabıyık'a FIFA kokartı taktıran yine Aziz Başkan'dı!

...

ÖZEL NOT: Dün sabah İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programında benden söz etmesine teşekkür ediyorum. Meslek büyüğüm lafını çok severim. Ve hak edenler için kullanırım. Küçükkaya kardeşim ve FOX TV'ye başarı dileklerimi tekrarlıyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

FIFA'nın taktiği; "Böl ve Yönet"... Andrew Jennings

 

Yazarın Diğer Yazıları