Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Nurten Budak, fındık yağında bol miktarda bulunan E vitamininin, Alzheimer ve Parkinson hastalığını önlediğini söyledi. Fındık yağındaki E vitamininin alyuvarların parçalanmasını önleyerek kan değerlerini düzenlediğini kaydeden Budak, “Etkili bir antioksidan olduğu kadar vücut hücrelerini koruyarak ve yenilenmesini sağlayarak yaşlanmayı geciktiriyor. Alzheimer ve Parkinson hastalığını da önlüyor” dedi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Örem ise fındık yağının kalp damar hastalıklarına karşı adeta bir ilaç olduğunu vurgulayarak, “Fındık yağının yağ asitleri bileşiminde yüzde 85 oranında bulunan oleik asit; yüksek tansiyon riskini azaltıyor, kötü kolesterolü (LDL) düşürünüp, iyi kolesterolü (HDL) arttırıyor. Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu bir etki gösteren oleik asit, diyabetli hastaların insülin ihtiyacını azaltmakta, kan şekerini düzenlemekte ve tümör gelişimini engelleyerek kansere karsı koruyucu etki yapmakta” diye konuştu. (İHA)