Aman dikkat! Yağış geliyor: Meteoroloji il il uyardı

Aman dikkat! Yağış geliyor: Meteoroloji il il uyardı
Meteorolojiden yapılan son açıklamaya göre, Türkiye yağışlı havanın etkisine giriyor. Yağışların Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde kendini göstermesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları kuzeyde 2 ila 4 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı bulutlu, gece saatlerinde Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülkemizin kuzey kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle batı ve kuzeybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın kuzey ve batısında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, gece saatlerinde Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, vb) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 28°C
Parçalı bulutlu

ANKARA °C, 31°C
Az bulutlu ve açık

İZMİR °C, 31°C
Az bulutlu

ANTALYA °C, 32°C
Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK °C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 27°C
Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 29°C
Az bulutlu ve açık

DİYARBAKIR °C, 35°C
Az bulutlu ve açık