Aman provokasyona gelmeyin. Yalova’da Alevi evleri işaretlendi. Tokat’ta ise Alevi köyleri işaretlendi

Aman provokasyona gelmeyin. Yalova’da Alevi evleri işaretlendi. Tokat’ta ise Alevi köyleri işaretlendi
Yalova’da Alevi ailelerin yaşadığı evlerin kırmızı boyayla işaretlendiği iddia edildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken geçtiğimiz hafta da Tokat’ta Alevi köylerinin işaretlendiği bir haritanın ortaya çıktığı iddiaları sonrası soruşturma başlatılmıştı.

Cumhuriyet’te yer alan haberlere göre, Yalova’da Alevi ailelerin evinin kırmızı boyayla işaretlendiği iddia edildi. Bağlarbaşı Mahallesi Lokman Sokak’ta bulunan Alevilere ait 5 eve çarpı işareti konularak duvarlarına ‘Alevi’ yazıldı. Ailelerin işaretlemeyi fark etmesinin ardından mahalleye gelen polisler, soruşturma başlattı.

TOKAT’TA DA YAŞANMIŞTI
Geçtiğimiz hafta da Tokat’ın Almus İlçesi Almus Devlet Hastanesi Halk Sağlığı bölümünde filyasyon ekibinde çalışan doktor Ö.M.İ, Arısu Köyü'nden gelen bir yaşlı kadın hastanın köyünü bulmak için hasta yakını Ümit Erdoğdu’ya bir harita göndererek köyünün nerede olduğunu işaretlemesini istemiş. Hasta yakını Ümit Erdoğdu haritada bölgedeki köylerin eski ve yeni isimlerinin altında sadece Alevi olan köy isimlerinin altında kırmızı yazı ile “Alevi” yazdığını görmüş ve “Bu ayrımcılık, kabul edilemez” demişti.

tokat-alevi-evleri.jpgyalova-alevi-evleri.jpg

 

İlgili Haberler