Amazon, coronavirüs ürünleri için harekete geçti

Amazon, coronavirüs ürünleri için harekete geçti
Amazon, coronavirüse karşı insanları koruduğu iddia edilen sahte ürünlere karşı harekete geçti. Amazon sahte ürünleri sitesinden kaldıracak.

Dünyayı saran coronavirüs salgını sağlığı tehdit etmeye devam ediyor. Çin'in Wuhan kentinden yayılmaya devam eden virüs nedeniyle kentte ölenlerin sayısı iki bini aştı. Salgına karşı korunma ürünlerine rağbet artarken, fırsatçılar korkudan yararlanmaya başladı.

Shiftdelete'nin haberine göre, bazı internet sitelerinde corona virüsüne karşı insanlara güç verdiği belirtilen ürünler satılmaya başladı. Sahte olan ve insanları kandırma amacı güden bu ürünler Amazon‘da da oldukça rağbet gördü. Amazon‘da kendi ürünlerini satan mağaza sahipleri, bu tür ürünlerle oldukça gelir elde etti.

Amazon da bu kandırmaya karşı harekete geçti. Artık corona virüsüne karşı insanları koruduğunu iddia eden sahte ürünler Amazon‘da satılamayacak.

Bu ürünlere bakıldığında el temizleyici, cerrahi maske ve corona virüsü öldürdüğü iddia edilen sprey bulunuyor. Ayrıca bazı ürünlerin Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylı olduğu yazıyor. Ancak DSÖ‘nün böyle bir kararı bulunmuyor.