Amazon satılmayan ürünleri bağışlayacak

Amazon satılmayan ürünleri bağışlayacak
Amazon, üçüncü parti şirketlere ait olup deposunda kalan ve satışı gerçekleştirilemeyen ürünleri bağışlama kararı aldı. Firma, daha önce bu ürünleri parçalıyor ve imha ediyordu.

Amazon, tartışmasız şekilde dünyanın en büyük perakende satıcılarından bir tanesi. ABD’li firma pek çok ülkede faaliyet gösteriyor. Firma hem kendisi perakende ürün satıyor hem de üçüncü parti satıcılara ürünlerini müşterilerine ulaştırabilecekleri bir platform sağlıyor. 

Firma, yeni aldığı karara göre depolarında belli bir süreden fazla bekleyen üçüncü parti üreticilere ait malları imha etmek yerine bağışlayacak. Elde kalan ürünler STK’lar ile paylaşılacak.

İLK OLARAK ABD VE İNGİLTERE'DE UYGULANACAK

Fullfilled by Amazon Donations adını alacak proje kapsamında yapılacak çalışmalarda, ilk olarak ABD ve İngiltere’de bu ürünlerin STK’lara bağışlanması kararlaştırıldı. ABD ve İngiltere dışında Amazon’un hizmet verdiği ülkelerde bulunan depolarda kalan ürünlerin ise parçalanmasına devam edilecek. 

Amazon, geçtiğimiz aylarda CBS News’te yer alan bir habere göre geçtiğimiz 9 aylık sürede deposunda kalan 293 bin adet ürünü parçaladı. Firmanın bu işlemi gerçekleştirmesinin arkasında ise depolama maliyetinden kurtulma isteği ve yeni ürünlere yer açma amacı bulunuyor.